Direktlänk till inlägg 26 augusti 2012
Att göra glass är inte så där jättekrångligt egentligen. Jag har ingen glassmaskin, fryser in i formar, funkar det med!
Just det här receptet har en del moment, men är som sagt inte så svårt!
ca 10 pers
300 g florsocker'
1½ dl vatten
8 äggulor
100 g vit choklad (+ ev 50 g vit choklad om man vill ha lite bitar i glassen)
100 g mörkchoklad av god kvalitet
7 tsk neskaffe
ca 1 dl baileys
1 liter grädde
Koka upp florsocker och vatten under omrörning i ca 3-4 minuter. Låt svalna. Smält den vita och den mörka chokladen i varsin microtålig behållare. Jag använder tupperwares microkanna. Var lite extra försiktig då den vita chokladen ska smältas. Smält den på låg temperatur så att den inte bränns.
Vispa äggulorna med sosckerlagen och fördela smeten i tre skålar. Tillsätt chokladen i varsin skål.
Mät upp kaffe och baileys och värm i ca 30 sek i micron. Rör om tills kaffet löst upp sig.
Blanda kaffet i den tredje skålen med sockerlag.
( nu har du en skål med vitchokladsmet, en med mörk samt en med kaffe!)
Vispa grädden tjock och fördela den i de tre skålarna.
Tag fram en lämplig form att frysa in glassen i.
Jag använder tupperwares jelloring, men utan mittinsatsen. En större sosckerkaksform går också bra!
Häll en smak åt gången. Lägg på ett lock och ställ i frysen i minst 5 timmar.
Ta fram ca 30 minuter innan servering.
Det är inte alls svårt att göra egen mandelmassa! Fick recept på pistagemandelmassa häromveckan och rackarns vad enkelt det var! Och så gott det blir! 200g pistage nötter, skalade och osaltade 120 g skållad och skalad sötmandel 3dl florsocker ...
En barnsligt god kola! 100g smör 2 dl grädde 3 dl socker 1dl sirap En gnutta salt Skal från en citron ½ tsk äkta vaniljpulver Blanda smör grädde socker sirap och salt i en tjockbottnad kastrull på låg värme. När smöret har smält k...
Så lätt det är att koka en marmelad! 1,5 liter svarta vinbär, sköljda och rensade 1,25 dl vatten 700 g socker Lägg bär och vatten i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan de små koka på medelvärme i ca 20-25 minuter. Ta bort kastrullen ...
En rätt som du kan variera hur mkt som helst! Här tog jag lite av det jag hade hemma, blev gott! 600 g kycklingfilee 1 gullök 5 dl cremefraiche en påse tacokrydda 1 liten burk majs tortilla bröd 300 g riven ost Bryn lök och k...
En bra rätt att laga mkt av! Går bra att frysa in i matlådor! Variera fyllningen efter smak och tycke! 1 kg kycklingfileer ca 300 g spenat 1-2 vitlöksklyftor 2 gul lök 5-7 dl grädde eller cremefraiche 2 msk vetemjöl salt, peppar,gri...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | |||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|