Senaste inläggen
En klassiker! Lika god nu som när jag var liten!
1 falukorvring
1 gul lök eller purjolök
1 pkt krossade tomater
Pizzakrydda
Några skivor ost
Lite senap
Salt
Skåra korven men inte så att du skär helt igenom. Det ska bli som små fack.
Lägg korven i en ugnsfast form.
Häll krossade tomater runt om.
Hacka löken och lägg den i tomaterna.
Lägg en klick senap mellan varannan skiva och ost i de andra facken.
Lägg några ostbitar i tomatsåsen.
Salta och krydda med pizzakrydda.
Tillaga i 175 grader i ca 20 minuter.
Serveras med kokt potatis.
Det finns ju hur många recepte på bullar som helst, och här kommer ännu ett!
det går givetvis bra att halvera receptet om man inte vill fylla frysen tokfull!
Många:
150 g jäst
4 ägg
1 l ljummen mjölk
3 l.vetemjöl
4 dl råsocker (eller vanligt strö)
300 g smör
3 tsk salt
6 tsk grovmalen kardemumma
Fyllning:
200 g smör
Farinsocker och kanel efter smak och tycke
Vrid gärna några varv med kardemumma kvarnen
Eller:
200 g smör
300 g grovt riven mandelmassa
2 msk vaniljsocker
Pensling:
2 ägg, uppvispade
Pärlsocker
Blanda jäst, ägg, mjölk och hälften av mjölet i en bunke och låt jäsa under duk i ca 1 timma.
Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Blanda väl och knåda eller kör i en maskin tills degen är smidig.
Låt jäsa i 30 minuter.
Dela degen i 4 bitar.
Kavla ut varje deg till en rektangel och bred på vald fyllning.
Rulla ihop till en rulltårta och skär i bitar. Lägg på bakplåtspapper eller i bullformar.
Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i ca 8 minuter.
En klassisk drömtårta som fått ett lager med choklad! Snabbt och lätt att göra! Med lite grädde och bär så blir det en bakelse men den är god som den är!
3 ägg
1½ dl socker
3/4 dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning:
200 g choklad, mörk ljus eller vit
Vaniljsmörkräm:
150 g rumsvarmt smör
2 dl flosocker
1 tsk äkta vanilj pulver
1 äggula
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i äggvispet.
Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter i 200 grader.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
Smält 200 g choklad.
Bred den smälta chokladen på kakan. Låt svalna.
Rör ihop ingredienserna till vaniljsmörkrämen och bred på avsvalnad kaka. Rulla ihop och låt ligga kallt i minst en timma innan den skärs i bitar.
Katalaner är en mazarin som fått en klick hallonsylt i botten, samt lite hallonsylt i glasyren. Hur mumsigt som helst!
Följ bara mazarinreceptet som du hittar här, men lägg först en klick hallonsylt i botten på varje mördegsform.
Stryk sedan tunt med hallonsylt över de uppstjälpta kakorna och glasera dem med samma glasyr som till mazariner!
En rör ihop paj! Ta de bär du har hemma eller de du hittar i frysdisken!
250 g björnbär
150 g smält smör
3 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
2 ägg
Lägg björnbär i en pajform.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör i det smälta smöret. Rör till sist i äggen.
Klicka smeten över bären och grädda i mitten av ugnen 20-30 minuter i 160 grader.
Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Mandelmassa och citron, otroligt god kombination!
Gör två när du ändå håller på, går utmärkt att frysa in. Med lite tinade hallon och lättvispad grädde har du snabbt fixat till en bakelse!
250 g grovmalen mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
3 ägg
1 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
rivet skal från 1 citron
Smörj och bröa en rund form.
Vispa mandelmassa och smör. Tillsätt sendan övriga ingredienser.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 175 grader i ca 20 minuter.
Mjukseg kladdkaka utan choklad, rikligt smaksatt med nymalen kardemumma!
100 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 msk nymalen kardemumma
Smält smöret och rör i alla ingredienser.
Häll i en smord form.
Grädda mitt i ugnen 175 grader i ca 20 minuter.
Söt och syrlig på samma gång!
2 dl grädde
2 dl socker
½ dl ljussirap
1 msk smör
1 tsk vaniljpulver
rivet skal från 2 st lime
Blanda alla ingredienser utom limeskalet i en vid och tjockbottnad kastrull.
Koka ganska livligt på medeltemeratur i ca 15-20 m inuter. Rör om nån gång bara.
Gör kuprovet.
Smaksätt med skal från lime.
Häll kolasmeten på bakplåtspapper och låt svalna
Klipp i bitar.
Förvaras kallt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|