Senaste inläggen

Av matildas-recept - 28 januari 2011 17:04

Lättgjord!God till både pasta och ris.


5 pers

5 st kycklingfile

500g spenat,färsk eller djupfryst

3 vitlöksklyftor,pressade

1-2 röda paprikor

4 soltorkade tomater i strimmlor

Saft från en citron

Kyckling fond

2 dl vatten

2 msk vetemjöl

3-5 dl vispgrädde

1 kuvert saffran

Salt,svartpeppar,citronpeppar


Hetta upp lite olja och fräs vitlöken på svag värme.Tillsätt spenaten.Dela kycklingfilen i lagomt stora bitar.Fräs i en stekpanna.Salta och peppra.Kärna ur paprikan och skär i strimmlor.Tillsätt spenat,paprika och soltorkade tomater i kycklingen.Häll på vatten,kycklingfond och citronsaft.Rör ut mjölet i lite av grädden.Tillsätt det och resten av grädden.Smaka av.

Av matildas-recept - 28 januari 2011 12:31

En stor smörgåstårta som räcker till många!Fyll den gärna dagen innan servering.


10-15 pers

10 st hönökakor (nästan 2 förpackningar)

5 burkar tonfisk i vatten

2 rödlök

Ca 10 cm purjolök

1 skalat grönt äpple

Ca 1 dl hackad smörgåsgurka

1½ dl majonäs

1 l creme fraiche

Citronpeppar

Salt

Nymalen vitpeppar

Förslag till garneringen:

Sallad,gurka,tomater,ostskivor,skinka,ägg,räkor,la
x,dill,citron,rom mm


Låt tonfisken rinna av.Hacka lök+purjolök+äpple+smörgåsgurka.Blanda hacket med tonfisk i en bunke.Ha på ganska mycket citronpeppar(1-2msk kanske)salta och peppra.Se till så att allt blandas.Rör ner majonäs och cremefraiche,smaka så att det är tillräckligt kryddat.

Lägg ut två hönökakor så det blir en rund tårta på en bricka.Varva sen med fyllning och hönökakor.Det räcker till  4 lager fyllning.Avsluta med hönökakor.Lägg på en fuktad kökshandduk som täcker tårtan.Låt stå kallt,gärna över natten.Garnera innan servering.

Av matildas-recept - 27 januari 2011 19:23

Ett gott tillbehör till tacos och till grillat.Vill man så kan man säkert mixa stuvningen lite,jag vill ha lite tuggmotstånd så jag mixar den inte.


1 stor burk majs

2-3 vitlöksklyftor

En klick smör

3-4 skivor cheddarost

Grädde

Lite vetemjöl

salt peppar


Smält smöret i en kastrull.Fräs den pressade vitlöken försiktigt på medelvärme.Tillsätt majsen och ev en klick smör till.Fräs i någon minut.Strö över lite mjöl,kan röra sig om max en msk.Häll på grädden,ca 1 dl.

Lägg ner ostskivorna.Jag har kört med den mjuka cheddar som är i portionsförpackningar till hamburgare.

Rör om tills osten har smält.Är stuvningen för rinnig tillsätt bara lite mera mjöl.

Smaka av med salt och peppar.Severas ljummen.

Av matildas-recept - 26 januari 2011 20:50

Faktiskt inte så svårt att göra,har inga direkta mått, bara ungefärliga.Prova att smaksätta med olika kryddor!

Ca 500 g benfri laxfile

1 ägg

En skvätt grädde

Dill

Lite pressad citronsaft

Ev en bit chili

Salt,nymalen vitpeppar

Smör till stekning


Mixa laxfilen i matberedare.Tillsätt grädde dill citronsaft chili salt och vitpeppar.Blanda väl.Forma till burgare och stek i stekpanna med smör på medelhög värme.

Servera antingen med hamburgare bröd eller potatis.Räkröra eller romsås till är gott!

Av matildas-recept - 26 januari 2011 20:34

Som med allt kan man variera även det här receptet nästan hur mycket som helst!

Grundsås:

Gorgonzola

2 msk vetemjöl

Grädde eller creme fraiche

salt och svartpeppar

ev en skvätt vittvin


Tillägg:

Vitlök

Gul lök

Champinjoner

Räkor

Körsbärstomater

Spenat


Vispa samman mjöl och grädde i en kastrull.Koka upp och sjud i ca tre minuter.Tillsätt smulad gorgonzola ev vin samt salt och nymalen peppar.Låt sjuda någon minut.Blanda genast med nykokt pasta.


Ska något av tillbehören användas: fräs lök,vitlök och champinjoner.Blanda ner i gorgonzolasåsen.Tillsätt räkor och körsbärstomater. Lägg färsk spenat i botten på djupa  tallrikar.Blanda såsen med nykokt pasta och servera.


Av matildas-recept - 26 januari 2011 20:25

3 äggvitor

½ krm ättiksprit

2 dl strösocker

30 g hackade valnötter


Sätt ugnen på 100 grader

Vispa äggvitor och ättiksprit till hårt skum.Tillsätt sockret i omgångar och vispa tills äggvispet är blank och fast.

Vänd ner 3/4 av nötterna i smeten.Klicka ut smeten på bakplåtspapper och strö på resten av nötterna.Grädda 45-55 minuter i mitten av ugnen.Låt svalna på galler.

Av matildas-recept - 25 januari 2011 20:08

Kom just på att det var längesen jag gjorde just den här pajen.Den är fruktansvärt god!


3½ dl krossade digestivekex

1 dl smält smör


Fyllning:

1 burk krossad ananas(varav 280g fruktkött)

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

5 dl creme fraiche


Sätt ugnen på 175 grader.

Låt ananasen rinna av i ett durkslag. Gör under tiden pajskalet.Blanda digestivekross med smält smör.Tryck ut i en pajform.Förgrädda i ca 8 minuter,då blir skalet sprödare.Låt  svalna.

Blanda ananas,vaniljsocker,socker och creme fraiche.Häll i pajskalet.Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.Låt svalna på galler.Servera pajen kylskåpskall.


Av matildas-recept - 25 januari 2011 19:48

Det krävs ett rånjärn för att kunna göra dessa.Man bränner sig lätt flera gånger om men det är det värt!


ca 15 st

100 g smör

1och en fjärdedels socker

1½ dl vatten

2½ dl vetemjöl


Smält smöret på svag värme och låt det svalna.Blanda ner socker och rör tills massan blir porös.Blanda ner mjöl och vatten och rör till en jämn smet.Värm upp rånjärnet och pensla med smör.Häll i 1 msk av smeten,bred ut och grädda ca ½-1 minut.Rulla genast ihop kakorna till rullar och låt svalna på galler.

Presentation

Gästbok

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014
>>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards