Direktlänk till inlägg 21 december 2011
Så enkelt! Så gott!Och så mkt billigare än att köpa färdiggravad! Grava mkt för det går att frysa! Färsk lax behöver 2-3 dagar i frysen, före eller efter gravning, för att få bort ev parasiter.
1 kg färsk lax (jag köper en filesida utan ben)
½ dl salt
1 dl socker
minst 1 msk grovkrossad vitpeppar
Dill
Blanda salt, socker och vitpeppar. Dela laxen på mitten. Gnid in sockerblandningen på laxen. Grovhacka dillen och lägg den på laxen.
Lägg ihop laxbitarna med köttsidorna mot varandra i en tät behållare. Så ska den ligga i två dygn i kylen.Vänd på den 2-3 ggr per dygn. Har du ingen tät behållare går det bra med plastpåse också.
Det är inte alls svårt att göra egen mandelmassa! Fick recept på pistagemandelmassa häromveckan och rackarns vad enkelt det var! Och så gott det blir! 200g pistage nötter, skalade och osaltade 120 g skållad och skalad sötmandel 3dl florsocker ...
En barnsligt god kola! 100g smör 2 dl grädde 3 dl socker 1dl sirap En gnutta salt Skal från en citron ½ tsk äkta vaniljpulver Blanda smör grädde socker sirap och salt i en tjockbottnad kastrull på låg värme. När smöret har smält k...
Så lätt det är att koka en marmelad! 1,5 liter svarta vinbär, sköljda och rensade 1,25 dl vatten 700 g socker Lägg bär och vatten i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan de små koka på medelvärme i ca 20-25 minuter. Ta bort kastrullen ...
En rätt som du kan variera hur mkt som helst! Här tog jag lite av det jag hade hemma, blev gott! 600 g kycklingfilee 1 gullök 5 dl cremefraiche en påse tacokrydda 1 liten burk majs tortilla bröd 300 g riven ost Bryn lök och k...
En bra rätt att laga mkt av! Går bra att frysa in i matlådor! Variera fyllningen efter smak och tycke! 1 kg kycklingfileer ca 300 g spenat 1-2 vitlöksklyftor 2 gul lök 5-7 dl grädde eller cremefraiche 2 msk vetemjöl salt, peppar,gri...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 | 22 |
23 | 24 | 25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|