Direktlänk till inlägg 22 mars 2012

Kesellabulle i långpanna

Av matildas-recept - 22 mars 2012 11:43

Härligt att baka i långpanna! Det går fort och är så smidigt!

Här kommer ett vetebröd med mkt smak av kardemumma och med en fyllning av kesella, mandelmassa och vanilj. Syrligt möter sött, mums!

Till en långpanna, 30x40 cm

100 g smör

2 dl mjölk

25 g jäst

En gnutta salt

2-3 tsk nymald kardemumma

6-7 dl vetemjöl

Fyllning:

250 g mandelmassa

3 ägg

500 g kesella

1 dl socker

1 msk vaniljSmält smör och tillsätt mjölk. Värm till fingerljummet.

Smula jästen i en bunke och häll över degspadet + socker, salt och kardemumma.

När jästen löst sig blandar du i mjölet, lite i taget.

Arbeta degen smidig.

Låt jäsa i 15 minuter.

Klä långpannan med bakplåtspapper.

Ta bort 1/3 av degen.

Kavla ut resterande deg och lägg den i långpannan.

Låt jäsa ca 30 minuter.

Gör undertiden fyllningen.

Riv mandelmassan grovt och blanda med resterande ingredienser.

Häll fyllningen över deen i långpannan.

Kavla ut degen som du plockade undan.

Skär eller sporra ut remsor som du lägger i ett rutmönster över fyllningen.

Grädda i 200 grader nedre delen av ugnen i ca 20-30 minuter.

Sikta lite florsocker över kakan och skär i bitar då den ska serveras.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av matildas-recept - 21 december 2014 22:22

Det är inte alls svårt att göra egen mandelmassa! Fick recept på pistagemandelmassa häromveckan och rackarns vad enkelt det var! Och så gott det blir! 200g pistage nötter, skalade och osaltade 120 g skållad och skalad sötmandel 3dl florsocker ...

Av matildas-recept - 21 december 2014 22:15

En barnsligt god kola! 100g smör 2 dl grädde 3 dl socker 1dl sirap En gnutta salt Skal från en citron ½ tsk äkta vaniljpulver   Blanda smör grädde socker sirap och salt i en tjockbottnad kastrull på låg värme. När smöret har smält k...

Av matildas-recept - 10 augusti 2013 08:22

Så lätt det är att koka en marmelad!  1,5 liter svarta vinbär, sköljda och rensade 1,25 dl vatten 700 g socker   Lägg bär och vatten i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan de små koka på medelvärme i ca 20-25 minuter. Ta bort kastrullen ...

Av matildas-recept - 9 januari 2013 17:18

En rätt som du kan variera hur mkt som helst! Här tog jag lite av det jag hade hemma, blev gott!   600 g kycklingfilee 1 gullök 5 dl cremefraiche en påse tacokrydda 1 liten burk majs  tortilla bröd 300 g riven ost   Bryn lök och k...

Av matildas-recept - 9 januari 2013 16:55

En bra rätt att laga mkt av! Går bra att frysa in i matlådor! Variera fyllningen efter smak och tycke!   1 kg kycklingfileer ca 300 g spenat 1-2 vitlöksklyftor 2 gul lök 5-7 dl grädde eller cremefraiche 2 msk vetemjöl salt, peppar,gri...

Presentation

Gästbok

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards