Direktlänk till inlägg 12 juni 2011
En smarrig kall tårta! Fyllningen fungerar utmärkt även i smörgåstårtor!
ca 6-8 pers
Botten:
200 g kavring
50 g smör
Fyllning:
5 ägg
200 g kallrökt lax
1dl hackad gräslök
2 msk senap, gärna dijon
2 dl cremefraiche
Salt och vitpeppar
Garnering:
100 g löjrom
Tunna citronskivor
Ev rödlöksringar
Man tar det man har och vill ha på
Mixa eller finhacka brödet. Smältsmöret och blanda med brödet.Tryck ut i en form på ca 24 cm i diameter. Ställ kallt.
Koka äggen, skala och hacka.
Finhacka lax och gräslök.
Blanda ägg, lax, gräslök och senap. Rör försiktigt ner cremefraiche. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
Lägg fyllningen i formen och ställkallt i minst 2 timmar, gärna över natten.
Lägg på garneringen och servera!
Det är inte alls svårt att göra egen mandelmassa! Fick recept på pistagemandelmassa häromveckan och rackarns vad enkelt det var! Och så gott det blir! 200g pistage nötter, skalade och osaltade 120 g skållad och skalad sötmandel 3dl florsocker ...
En barnsligt god kola! 100g smör 2 dl grädde 3 dl socker 1dl sirap En gnutta salt Skal från en citron ½ tsk äkta vaniljpulver Blanda smör grädde socker sirap och salt i en tjockbottnad kastrull på låg värme. När smöret har smält k...
Så lätt det är att koka en marmelad! 1,5 liter svarta vinbär, sköljda och rensade 1,25 dl vatten 700 g socker Lägg bär och vatten i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan de små koka på medelvärme i ca 20-25 minuter. Ta bort kastrullen ...
En rätt som du kan variera hur mkt som helst! Här tog jag lite av det jag hade hemma, blev gott! 600 g kycklingfilee 1 gullök 5 dl cremefraiche en påse tacokrydda 1 liten burk majs tortilla bröd 300 g riven ost Bryn lök och k...
En bra rätt att laga mkt av! Går bra att frysa in i matlådor! Variera fyllningen efter smak och tycke! 1 kg kycklingfileer ca 300 g spenat 1-2 vitlöksklyftor 2 gul lök 5-7 dl grädde eller cremefraiche 2 msk vetemjöl salt, peppar,gri...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | |||
13 | 14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 | 24 | 25 | 26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 | ||||||
|