Direktlänk till inlägg 19 juni 2011

Stekt inlagd strömming

Av matildas-recept - 19 juni 2011 07:25

Så gott! 


Lag:

2½ dl vatten

4 msk ättikesprit (12%)

3 msk socker

1 tsk salt

20 kryddpepparkorn, lätt krossade

2-3 lagerblad


Strömming:

600 g strömmingsfilé

Salt

Svartpeppar

2 msk skånsk senap

ca ½ dl hackad dill

1 dl rågmjöl

Smör till stekning

Dill, Rödlök


Blanda allt i lagen tills sockret löst sig.

Skölj strömmingarna och låt vattnet rinna av. Klipp bort ryggfenan.

Lägg strömmingarna med ryggsidan nedåt. Strö på salt och peppar. Bred på senap och strö över hackad dill. Lägg ihop dem två och två ( ryggarna utåt).

Vänd dem i rågmjöl och stek dem gyllenbruna i smör på medeltemperatur.

Varva sen strömmingen med skivad rödlök och dill i en skål. Häll över lagen och låt stå kallt i ett dygn. Håller sig ca 1 vecka i kylskåp.

 
 
lena med c

lena med c

19 juni 2011 07:53

Påminn inte om stekt inlagd strömming! Åh vilken lycka det är att äta det...

http://lenac-son.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Matilda

19 juni 2011 19:24

Men jaaa det är gott! Och det är ju faktiskt lättgjort oxå! :)

 
K

K

19 juni 2011 21:05

Trevligt med lite inspiration till matlagning!

http://www.spelbloggen.eu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av matildas-recept - 21 december 2014 22:22

Det är inte alls svårt att göra egen mandelmassa! Fick recept på pistagemandelmassa häromveckan och rackarns vad enkelt det var! Och så gott det blir! 200g pistage nötter, skalade och osaltade 120 g skållad och skalad sötmandel 3dl florsocker ...

Av matildas-recept - 21 december 2014 22:15

En barnsligt god kola! 100g smör 2 dl grädde 3 dl socker 1dl sirap En gnutta salt Skal från en citron ½ tsk äkta vaniljpulver   Blanda smör grädde socker sirap och salt i en tjockbottnad kastrull på låg värme. När smöret har smält k...

Av matildas-recept - 10 augusti 2013 08:22

Så lätt det är att koka en marmelad!  1,5 liter svarta vinbär, sköljda och rensade 1,25 dl vatten 700 g socker   Lägg bär och vatten i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan de små koka på medelvärme i ca 20-25 minuter. Ta bort kastrullen ...

Av matildas-recept - 9 januari 2013 17:18

En rätt som du kan variera hur mkt som helst! Här tog jag lite av det jag hade hemma, blev gott!   600 g kycklingfilee 1 gullök 5 dl cremefraiche en påse tacokrydda 1 liten burk majs  tortilla bröd 300 g riven ost   Bryn lök och k...

Av matildas-recept - 9 januari 2013 16:55

En bra rätt att laga mkt av! Går bra att frysa in i matlådor! Variera fyllningen efter smak och tycke!   1 kg kycklingfileer ca 300 g spenat 1-2 vitlöksklyftor 2 gul lök 5-7 dl grädde eller cremefraiche 2 msk vetemjöl salt, peppar,gri...

Presentation

Gästbok

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards