Direktlänk till inlägg 1 december 2011
Mums så god! Och lätt att göra!
Till en liten långpanna:
200 g rumsvarmt smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl yoghurt
4 dl mjöl
3 tsk malen ingefära
3 tsk malda nejlikor
4 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
Glasyr:
300 g philadelfiaost
50-75 g rumsvarmtsmör
3 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
2 dl frysta lingon till garnering
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker 2-3 minuter med elvisp.
Rör ned äggen.
TIllsätt yoghurt.
Blanda samman mjöl, kryddor och bikarbonat.
Rör ihop allt till en jämn smet.
Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna med höga kanter.
Häll i smeten.
Grädda i ca 30-40 minuter.
Rör ihop glasyren.
Låt kakan bli helt kall och bred sedan på glasyren.
Strö över lingon och skär i rutor.
Kakan går bra att frysa!
Det är inte alls svårt att göra egen mandelmassa! Fick recept på pistagemandelmassa häromveckan och rackarns vad enkelt det var! Och så gott det blir! 200g pistage nötter, skalade och osaltade 120 g skållad och skalad sötmandel 3dl florsocker ...
En barnsligt god kola! 100g smör 2 dl grädde 3 dl socker 1dl sirap En gnutta salt Skal från en citron ½ tsk äkta vaniljpulver Blanda smör grädde socker sirap och salt i en tjockbottnad kastrull på låg värme. När smöret har smält k...
Så lätt det är att koka en marmelad! 1,5 liter svarta vinbär, sköljda och rensade 1,25 dl vatten 700 g socker Lägg bär och vatten i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan de små koka på medelvärme i ca 20-25 minuter. Ta bort kastrullen ...
En rätt som du kan variera hur mkt som helst! Här tog jag lite av det jag hade hemma, blev gott! 600 g kycklingfilee 1 gullök 5 dl cremefraiche en påse tacokrydda 1 liten burk majs tortilla bröd 300 g riven ost Bryn lök och k...
En bra rätt att laga mkt av! Går bra att frysa in i matlådor! Variera fyllningen efter smak och tycke! 1 kg kycklingfileer ca 300 g spenat 1-2 vitlöksklyftor 2 gul lök 5-7 dl grädde eller cremefraiche 2 msk vetemjöl salt, peppar,gri...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 | 22 |
23 | 24 | 25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|