Direktlänk till inlägg 3 april 2011
Hittade en stor burk med hjortron i frysen!Lycka! Använde några till lördagens pannacotta resten fick bli till sylt!
Hjortrosylt är ju så gott till vaniljglass, våfflor.En stor sked sylt i yoghurten är vardagslyx!
Väg bären innan du kokar och sen tar du hälften så mycket socker.
Låt bär och socker långsamt sjuda upp och sjud sedan på svag värme i ca 10-15 minuter. Häll upp i varma glasburkar och förslut på engång. Ska sylten frysas får den först svalna i kastrullen för att sen hällas upp i plastburkar.
Det är inte alls svårt att göra egen mandelmassa! Fick recept på pistagemandelmassa häromveckan och rackarns vad enkelt det var! Och så gott det blir! 200g pistage nötter, skalade och osaltade 120 g skållad och skalad sötmandel 3dl florsocker ...
En barnsligt god kola! 100g smör 2 dl grädde 3 dl socker 1dl sirap En gnutta salt Skal från en citron ½ tsk äkta vaniljpulver Blanda smör grädde socker sirap och salt i en tjockbottnad kastrull på låg värme. När smöret har smält k...
Så lätt det är att koka en marmelad! 1,5 liter svarta vinbär, sköljda och rensade 1,25 dl vatten 700 g socker Lägg bär och vatten i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan de små koka på medelvärme i ca 20-25 minuter. Ta bort kastrullen ...
En rätt som du kan variera hur mkt som helst! Här tog jag lite av det jag hade hemma, blev gott! 600 g kycklingfilee 1 gullök 5 dl cremefraiche en påse tacokrydda 1 liten burk majs tortilla bröd 300 g riven ost Bryn lök och k...
En bra rätt att laga mkt av! Går bra att frysa in i matlådor! Variera fyllningen efter smak och tycke! 1 kg kycklingfileer ca 300 g spenat 1-2 vitlöksklyftor 2 gul lök 5-7 dl grädde eller cremefraiche 2 msk vetemjöl salt, peppar,gri...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 |
28 | 29 | 30 |
||||
|