Direktlänk till inlägg 16 juni 2011
Våfflor är för mig en sommarrätt, som helst ska tillagas över öppen eld, som min pappa alltid gör när vi är i lappland. Då ska den helst ätas tillsammans med grädde och hemkokt hjortronsylt.
7-12 st
150 g smält smör
4½ dl vetemjöl
ca 1 tsk salt
1½ tsk bakpulver
3 dl mjölk
3 dl kallt vatten
Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt mjölk+vatten. Rör sist i det smälta smöret.
Grädda våfflorna gyllenbruna i ett våffeljärn, tar ca 1½ minut per våffla.
Servera med vispad grädde, sylt och bär
Det är inte alls svårt att göra egen mandelmassa! Fick recept på pistagemandelmassa häromveckan och rackarns vad enkelt det var! Och så gott det blir! 200g pistage nötter, skalade och osaltade 120 g skållad och skalad sötmandel 3dl florsocker ...
En barnsligt god kola! 100g smör 2 dl grädde 3 dl socker 1dl sirap En gnutta salt Skal från en citron ½ tsk äkta vaniljpulver Blanda smör grädde socker sirap och salt i en tjockbottnad kastrull på låg värme. När smöret har smält k...
Så lätt det är att koka en marmelad! 1,5 liter svarta vinbär, sköljda och rensade 1,25 dl vatten 700 g socker Lägg bär och vatten i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan de små koka på medelvärme i ca 20-25 minuter. Ta bort kastrullen ...
En rätt som du kan variera hur mkt som helst! Här tog jag lite av det jag hade hemma, blev gott! 600 g kycklingfilee 1 gullök 5 dl cremefraiche en påse tacokrydda 1 liten burk majs tortilla bröd 300 g riven ost Bryn lök och k...
En bra rätt att laga mkt av! Går bra att frysa in i matlådor! Variera fyllningen efter smak och tycke! 1 kg kycklingfileer ca 300 g spenat 1-2 vitlöksklyftor 2 gul lök 5-7 dl grädde eller cremefraiche 2 msk vetemjöl salt, peppar,gri...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | |||
13 | 14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 | 24 | 25 | 26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 | ||||||
|