Direktlänk till inlägg 11 mars 2011

Bagels

Av matildas-recept - 11 mars 2011 15:07

Har idag premiär bakat egna bagels!Det var inte alls så krångligt trots kokning osv.Det roligaste var nästan att snurra dem runt fingret,en ring flög iväg..

ca 16 st mellansmå eller 12 stora

25 g jäst

5 dl ljummet vatten

2½ tsk salt

2 msk flytande honung

13 dl vetemjöl (gärna special men det fungerar med vanligt)

eller

7 dl vetemjöl+6 dl vetemjöl special,fullkorn

Pensling:

Äggvita

sesamfrön, vallmofrön, pumpakärnor eller solrosfrön

Lös upp jästen med vatten salt och honung.Tillsätt mjölet och arbeta i 5 minuter i maskin.Degen kommer bli ganska kompakt.Låt jäsa övertäckt i 60 minuter.

Dela degen i 16 delar. Forma små bollar och gör ett hål i mitten med pekfingret.Snurra sen degen på fingret så att hålet blir större.

Låt jäsa övertäckta på en plåt i ca 45 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader.

Fyll en stor kastrull med vatten+ 3 msk socker. Låt koka upp.

Lägg ner några brödringar i taget.Låt koka i ca  minuter på varje sida.Ta upp dem med en hålslev och låt dem rinna av på en kökshandduk.

Lägg på plåt med bakplåtspapper.Pensla med uppvispad äggvita och strö över tex sesamfrön.

Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

   

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av matildas-recept - 21 december 2014 22:22

Det är inte alls svårt att göra egen mandelmassa! Fick recept på pistagemandelmassa häromveckan och rackarns vad enkelt det var! Och så gott det blir! 200g pistage nötter, skalade och osaltade 120 g skållad och skalad sötmandel 3dl florsocker ...

Av matildas-recept - 21 december 2014 22:15

En barnsligt god kola! 100g smör 2 dl grädde 3 dl socker 1dl sirap En gnutta salt Skal från en citron ½ tsk äkta vaniljpulver   Blanda smör grädde socker sirap och salt i en tjockbottnad kastrull på låg värme. När smöret har smält k...

Av matildas-recept - 10 augusti 2013 08:22

Så lätt det är att koka en marmelad!  1,5 liter svarta vinbär, sköljda och rensade 1,25 dl vatten 700 g socker   Lägg bär och vatten i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan de små koka på medelvärme i ca 20-25 minuter. Ta bort kastrullen ...

Av matildas-recept - 9 januari 2013 17:18

En rätt som du kan variera hur mkt som helst! Här tog jag lite av det jag hade hemma, blev gott!   600 g kycklingfilee 1 gullök 5 dl cremefraiche en påse tacokrydda 1 liten burk majs  tortilla bröd 300 g riven ost   Bryn lök och k...

Av matildas-recept - 9 januari 2013 16:55

En bra rätt att laga mkt av! Går bra att frysa in i matlådor! Variera fyllningen efter smak och tycke!   1 kg kycklingfileer ca 300 g spenat 1-2 vitlöksklyftor 2 gul lök 5-7 dl grädde eller cremefraiche 2 msk vetemjöl salt, peppar,gri...

Presentation

Gästbok

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards