Direktlänk till inlägg 8 april 2011

Mjuka piroger med köttfärs

Av matildas-recept - 8 april 2011 13:29

Lättbakade piroger! Goda som mellanmål och bra utflyktsmat! Jag fryser in dessa en och en i fryspåsar.Då är det lätt för barnen att ta upp en pirog från frysen och värma till mellanmål.


Deg:

50g jäst

5 dl ljummet vatten

½ dl olivolja

1 tsk salt

ca 10 dl vetemjöl


Fyllning:

Köttfärs ca 400g

1 Gul lök, fin hackad

2 Vitlök, fin hackad

1 Morot , fint riven

½ palsternacka, fint riven

1 burk krossade tomater

1 hönsbuljongtärning

Curry

Salt peppar

Grillkrydda

Ägg till pensling

Sesamfrön


Smula jästen i en bunke och häll på vatten+olja. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Gör under tiden fyllningen.

Fräs lök, vitlök, morot och palsternacka i lite olivolja. Fräsk köttfärsen samtidigt vid sidan om. Blanda sen ihop. Häll på tomaterna och alla kryddor.

Smaka av.

Dela degen i 12 bitar. Platta ut till en rektangulär platta och lägg på fyllning. Vik ihop kanterna.

Lägg på bakplåtspapper med skarven neråt.

Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.

   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av matildas-recept - 21 december 2014 22:22

Det är inte alls svårt att göra egen mandelmassa! Fick recept på pistagemandelmassa häromveckan och rackarns vad enkelt det var! Och så gott det blir! 200g pistage nötter, skalade och osaltade 120 g skållad och skalad sötmandel 3dl florsocker ...

Av matildas-recept - 21 december 2014 22:15

En barnsligt god kola! 100g smör 2 dl grädde 3 dl socker 1dl sirap En gnutta salt Skal från en citron ½ tsk äkta vaniljpulver   Blanda smör grädde socker sirap och salt i en tjockbottnad kastrull på låg värme. När smöret har smält k...

Av matildas-recept - 10 augusti 2013 08:22

Så lätt det är att koka en marmelad!  1,5 liter svarta vinbär, sköljda och rensade 1,25 dl vatten 700 g socker   Lägg bär och vatten i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan de små koka på medelvärme i ca 20-25 minuter. Ta bort kastrullen ...

Av matildas-recept - 9 januari 2013 17:18

En rätt som du kan variera hur mkt som helst! Här tog jag lite av det jag hade hemma, blev gott!   600 g kycklingfilee 1 gullök 5 dl cremefraiche en påse tacokrydda 1 liten burk majs  tortilla bröd 300 g riven ost   Bryn lök och k...

Av matildas-recept - 9 januari 2013 16:55

En bra rätt att laga mkt av! Går bra att frysa in i matlådor! Variera fyllningen efter smak och tycke!   1 kg kycklingfileer ca 300 g spenat 1-2 vitlöksklyftor 2 gul lök 5-7 dl grädde eller cremefraiche 2 msk vetemjöl salt, peppar,gri...

Presentation

Gästbok

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards