Direktlänk till inlägg 30 augusti 2011

Getostpaj med pinje och honung

Av matildas-recept - 30 augusti 2011 07:08

Paj är bra buffe mat. Det går så bra att förbereda och är så lätt att sno ihop!

Här kommer ett recept där bara pajskalet ska gräddas! Pajskal kan göras några dagar i förväg om de sen förvaras i täta burkar.

Ett tips är att göra minipajer i små aluminiumformar.


Pajdeg:

3 dl mjöl

125 g smör

en gnutta salt

2-3 msk vatten


Fyllning:

2-3 gelatinblad

2 dl grädde

500 g philadelfiaost

400 g getost

Salt

Svartpeppar


Garnering:

30 g pinje

Flytande honung


Hacka ihop degen till pajskalet. Tryck ut i en form och låt stå kallt i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader.

Grädda pajskalet mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt kallna.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm grädden. Krama ur gelatinbladen och rör ut dem noga i grädden.

Ta bort den vita kanten från getosten.

Mixa getost philadelfiaost och gelatingrädden till en slät smet. Smaka av med salt och peppar.

Häll ostsmeten i pajskalet och ställ kallt, gärna över natten.

Rosta pinje lätt i en torr stekpanna.

Strö pinje äver pajen och ringla över honung.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av matildas-recept - 21 december 2014 22:22

Det är inte alls svårt att göra egen mandelmassa! Fick recept på pistagemandelmassa häromveckan och rackarns vad enkelt det var! Och så gott det blir! 200g pistage nötter, skalade och osaltade 120 g skållad och skalad sötmandel 3dl florsocker ...

Av matildas-recept - 21 december 2014 22:15

En barnsligt god kola! 100g smör 2 dl grädde 3 dl socker 1dl sirap En gnutta salt Skal från en citron ½ tsk äkta vaniljpulver   Blanda smör grädde socker sirap och salt i en tjockbottnad kastrull på låg värme. När smöret har smält k...

Av matildas-recept - 10 augusti 2013 08:22

Så lätt det är att koka en marmelad!  1,5 liter svarta vinbär, sköljda och rensade 1,25 dl vatten 700 g socker   Lägg bär och vatten i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan de små koka på medelvärme i ca 20-25 minuter. Ta bort kastrullen ...

Av matildas-recept - 9 januari 2013 17:18

En rätt som du kan variera hur mkt som helst! Här tog jag lite av det jag hade hemma, blev gott!   600 g kycklingfilee 1 gullök 5 dl cremefraiche en påse tacokrydda 1 liten burk majs  tortilla bröd 300 g riven ost   Bryn lök och k...

Av matildas-recept - 9 januari 2013 16:55

En bra rätt att laga mkt av! Går bra att frysa in i matlådor! Variera fyllningen efter smak och tycke!   1 kg kycklingfileer ca 300 g spenat 1-2 vitlöksklyftor 2 gul lök 5-7 dl grädde eller cremefraiche 2 msk vetemjöl salt, peppar,gri...

Presentation

Gästbok

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards