Senaste inläggen

Av matildas-recept - 13 juli 2011 20:52

Mmmm så goda! 

Prova att byta ut sylten mot färska bär som får lite socker och potatismjöl över sig!

30-40 st


250 g smör

1½ dl socker

4 ½ dl vetemjöl

1 ½ tsk bakpulver

1 dl snabbmarsanpulver

1 krm salt

1 ½ dl halonsylt


Hacka ihop alla ingredienserna utom sylten. Rulla till en rulle och dela i 40 bitar.

Rulla varje bit till en boll och lägg i en pappersform. Gör en grop i mitten på bollen och fyll med sylt. 

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

Av matildas-recept - 10 juli 2011 20:40

En sötsliskig minipaj. Lätt att göra, men många moment. Går att variera efter smak och tycke.


10 st

1½ dl vetemjöl

1 msk socker

50 g smör

1-2 msk vatten


Fyllning:

1 dl marsankräm

1-2 dl bär, tex blåbär,vinbär,hallon


Kolasås:

1 dl grädde

1 dl sirap

1 dl socker

½ tsk vaniljsocker


Hacka ihop pajdegen. Tryck ut i små aluminiumformar. Ställ kallt i minst 15 minuter. 

Förgrädda pajskalen i nedre delen av ugnen, 200 g i ca 10 minuter. Låt svalna.

Koka marsankrämen enligt anvisningen på paketet. Låt kallna.

Blanda ingredienserna till kolasåsen utom vaniljsockret. Låt småkoka i 15-20 minuter. Smaksätt med vaniljsocker.

Fyll formarna med vaniljkrämen. Lägg på bären och täck med kolasås.

Bör ätas samma dag.

Tips: Riv lite citronskal ovanpå kolasåsen!

Efterrätten är god även utan kolasås, det beror på hur sötsliskig man vill ha den!

Byt ut marsankrämen mot lemoncurd!

 

Av matildas-recept - 9 juli 2011 18:54



150 g smält smör

4½ dl vetemjöl

1½ dl socker

3 tsk bakpulver

2 ägg

1 msk vaniljsocker

1,25 dl mjölk

1,25 dl yoghurt

2-3 dl blåbär, färska eller frysta


Vispa upp äggen lätt för hand. Vispa ner mjölk yoghurt och smör i äggvispet. Blanda de torra ingredienserna och rör ner.

Vänd försiktigt ner blåbär.

Skeda upp smeten i muffins formar.

Grädda ca 10 minuter i 175 grader mitt i ugnen.


Tips: smaksätt smeten med rivet skal + saft från 1 citron, citron och blåbär passar bra ihop!


Tillsätt 50 g grovhackad choklad i smeten, det blir gott!


Bred på en glasyr gjord på 1dl grädde+100 g vitchoklad (koka upp grädden, hacka vitchoklad och blanda i, ställ kallt över natten, vispa till fluff! )

 

Av matildas-recept - 9 juli 2011 15:23

Syrligt möter sött! Otroligt smarrigt!


Pajskal:

100 g smör

1 dl  grahamsmjöl

1½ dl vetemjöl

2 msk socker

1-2 msk vatten


Fyllning:

2 dl vispgrädde
1 dl sirap
1 dl socker
1 krm salt

ev ½ tsk vaniljpulver
3-4 dl röda vinbär


Hacka ihop pajdegen och låt den vila kallt minst 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

Tryck ut pajdegen i en form och nagga lätt med en gaffel. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Blanda grädde sirap socker och salt i en kastrull.

Låt det koka utan lock i ca 20 minuter.

Lägg vinbären i pajskalet och häll på kolasåsen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Servera pajen kall med lättvispad grädde eller en kula vaniljglass.

 

Av matildas-recept - 9 juli 2011 10:58

God o snabb att göra, perfekt sommarfika!


75 g smör

3 ägg

2 dl socker

1msk vaniljsocker

En gnutta salt

2½ dl vetemjöl

2 dl färska eller frysta röda eller svarta vinbär


Smält smöret. Låt det svalna något. Rör ihop alla ingredienserna  i smöret. Obs, vispa inte!

Fördela smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos)

Lägg på bären och grädda kakan o 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

Servera med lättvispad grädde.

 

   

Av matildas-recept - 8 juli 2011 22:39

Nu är det ju bär säsong så i helgen kommer några smarriga recept!

Av matildas-recept - 1 juli 2011 12:38

En "rör-ihop"paj med smörig smak och lite småseg konsistens.Mums


175 g smör

3 dl vetemjöl

1½ dl socker

½ tsk salt

½ tsk bakpulver

½ tsk vaniljpulver eller 1 tsk vanilj socker


Fyllning:

300 g bär, färska eller frysta

2 msk socker

2 tsk potatis mjöl


Garnering:

50 g riven vitchoklad


Smält smöret och blanda i övriga ingredienser. Tryck ut degen i en ugnsfast form

Grädda 10 minuter i 225 grader.

Blanda bären med socker och potatismjöl. Häll på den halvgräddade kakan. 

Sätt in ytterligare 10 minuter i ugnen.

När kakan är klar river du över chokladen.

     

Av matildas-recept - 30 juni 2011 21:01

En torr kryddblandning att gnugga in i köttet några minuter före grillning. Blir riktigt riktigt gott!

Prova dig fram med olika kryddor!


5-6 vitlöksklyftor

1 kruka färsk basilika eller 1 pkt djupfryst

2 tsk grovmalen vitpeppar

2 tsk grovmalen svartpeppar

salt


Finhacka vitlöken och fräs den lätt i lite smör. Låt kallna. Blanda med örter, peppar och salt. Gnugga in blandningen ordentligt i köttet. Grilla!

 

 

Presentation

Gästbok

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014
>>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards