Senaste inläggen
Ett jag tager vad jag haver hemma recept! Det går att "spä" ut med så gott som vad som helst!
10-12 pers
1 kg kyckling filee
2 pkt bacon
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
½ purjolök
400 g färska champinjoner
2 röd paprika
4 soltorkade tomater
3 hönsbuljongtärningar
3 dl grädde
1 dl mjölk+3 msk vetemjöl
5 dl cremefraiche
Salt, svartpeppar och vitpeppar
Ett knippe färska örter tex basilika, oregano och timjan
Skär bacon i småbitar och lägg dem i en upphettad stekpanna. Tillsätt kycklingen i lagomt stora bitar. Stek tills kycklingen är genomstekt.
Skär lök, vitlök, purjolök, champinjoner,paprika och soltorkade tomater i lagoma bitar. Bryn dem lätt i en stor stekpanna med upphettad olivolja.
Lägg över kyckling och bacon med grönsakerna.
Häll över grädden och låt puttra.
Blanda mjölk och vetemjöl och slå över grytan. Tillsätt cremefraiche och hönsbuljontärningarna.
Smaka av med salt och peppar.
Hacka de färska örterna och tillsätt dem sist.
Servera med pasta eller ris.
Enkelt grundrecept som går att smaksätta med det man vill! Just idag blev det äppel/kanel och citron.
Satsen ger 18 st stora muffins.
6 ägg
6 dl socker
150 g rumsvarmt smör
3½ dl yoghurt
9-10 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
Fyllning:
1-2 hackat äpple, socker och kanel
eller
Rivet skal+ saft från en citron, 25 g smör och ½ dl socker.
Vispa ägg och socker poröst. Vispa i yoghurt och smör. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och vänd försiktigt ner det i ägg smeten.
Skeda upp smeten i stora muffinsformar. Fyll till hälften ungefär. Klicka därefter på fyllningen. Lägg på en klick smet ovanpå fyllningen.
På citronmuffins avslutar du med ytterligare en skedfyllning på toppen.
Grädda i 175 grader 15-20 minuter.
Sikta ev lite florsocker över citronmuffins.
En brownie proppad med godsaker! Vitchokladbitar i botten, kanderade peccannötter som mellanlager och ett täcke av nougat. Behöver jag säga att den är mastig?
Brownie:
175 g smör
3½ dl socker
1 dl kakao
½ dl sirap
En gnutta salt
3 ägg
2½ dl vetemjöl
200 g vitchoklad
Kanderade nötter:
100g pecannötter
½ dl vatten
2 msk socker
Nougattäcke:
300 g mjuk nougat
100 g choklad
Brownie:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en liten långpanna och bröa med kakao.
Smält smöret. Blanda i socker, kakao, sirap, salt och vaniljsocker. Blanda i äggen. Sikta i mjölet. Grovhacka den vita chokladen och blanda i den i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Ställ kakan kallt.
Nötter:
Häll vatten och socker i en kastrull och låt koka till en ljus sirap ( runt 140 grader)
Ta från värmen och blanda ner nötterna. Bred genast ut på ett bakplåtspapper och låt kallna. Grovhacka nötterna när de kallnat.
Strö över nötterna på brownien.
Nougattäcke:
Smält nougat och choklad på medelvärme i mickron. Häll smeten över brownie och nötter. Ställ kallt.
Skär i rutor innan servering.
En brownie med lite vuxensmak i!
Brownie:
200 g smör
4 ägg
5 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
En gnutta salt
½ dl espresso
Smör och kakao till formen
Hjortrontryffel:
200 g mörk choklad
1 dl grädde
2 msk sirap
50 g smör, rumstempreat
1½ dl hjortronmylta eller färska hjortron
2 msk Lakka hjortronlikör
Brownie:
Sätt ugnen på 175 grader. Smör en rund form och bröa med kakao.
Smält smöret och låt det svalna.
Knäck äggen i en bunke och vispa lätt. Rör ner smör och socker i äggvispet.
Sikta ner de torra ingredienserna. Tillsätt kaffet.
Häll upp smeten i formen och grädda i nedere delen av ugnen i ca 25 minuter.
Låt kakan svalna.
Hjortrontryffel:
Hacka chokladen. Koka upp grädde och sirap. Häll grädden över chokladen. Tillsätt smöret och låt svalna något. Rör ner hjortron och likör. Ställ tryffelsmeten kallt en stund. Bred tryffel över kaka och ställ kallt tills tryffeln stelnat.
En mild och god paj!
Pajbotten:
125 g kallt smör
3 dl mjöl
1 msk socker
1-2 msk vatten
en gnutta salt
Fyllning:
1 burk (400g) kondenserad mjölk (sötad)
1 dl grädde
2 äggulor
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1½ dl hjortron eller hjortronmylta
Chokladtryffel:
1 dl grädde
150 g mjölkchoklad
Pajbotten:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka ihop alla ingredienser till en pajdeg. Låt vila kallt i ca 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, nagga och ställ in formen i frysen i ca 30 minuter.
Grädda direkt från frysen i ca 10 minuter. Sänk värmen sen till 175 grader.
Fyllning:
Blanda Kondenserad mjöl, grädde, äggulor och ägg i en bunke. Rör till en slät smet. Tillsätt vaniljsocker och hjortron.
Häll smeten i pajformen och grädda i mitten av ungen i ca 30 minuter. Låt kallna.
Chokladtryffel:
Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Låt grädden koka upp och häll över choladen. Rör till en jämn smet. Låt svalna något.
Bred tryffeln över pajen och ställ kallt.
Lättgjord bakelse som går att variera med bär efter smak och tycke!
Mazarinbotten:
300 g mandelmassa
150 g smör
3 ägg
Vit chokladmousse:
Tillagas minst 5 timmar i förväg, helst dagen innan
150 g vit choklad
2½ dl grädde
Garnering:
Hjortronmylta
Ev färska hjortron
Mazarinbotten:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en liten form, 20x26 cm. Pensla med lite smält smör.
Riv mandelmassan och rör i smöret. Tillsätt äggen och vispa lätt. Häll smeten i formen.
Grädda i ca 12-15 minuter. Ställ formen i kylen.
Vit chokladmousse:
Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Låt grädden koka upp.
Häll den över chokladen och rör tills allt smält. Ställ i kyl minst 5 timmar, helst över natten. Vispa med elvisp till ett fluff.
Skär kakan i rutor. Bred på hjortronmylta (eller hjortronsylt). Klicka på mousse och garnera ev med mer mylta eller färska hjortron.
Jättelätta att göra och farligt goda!
1 pkt sockerkaksmix (utan att tillsätta ägg)
100 g smält smör
1 dl arrak punch
2 msk kakao
Blanda alla ingredienser och låt smeten stå kallt i ca 1 timma.
Rulla bollar och rulla dem sedan i chokladströssel
Mums så gott! Serveras till vaniljglass! Det är bara att höfta med ingredienserna! Riv över mörkchoklad som variation!
Smör
Sirap
Honung
Kanel
Bananer
Smält smöret i en stekpanna. Skala och dela bananerna. En banan blr till fyra delar.
Ringla över honung och sirap .Pudra på kanel. Vänd bananerna efter några minuter. Ringla över sirap och honung igen och pudra över lite mera kanel.
Serveras varma direkt från stekpannan.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|