Direktlänk till inlägg 20 augusti 2011
Goda att äta,lätta att göra!
200 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 msk grovmald kardemumma
2 dl grädde
1 l mjöl
2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grade.
Vispa smör och socker poröst.
Rör i kardemumma, ägg och grädde.
Blanda 8 dl mjöl med bakpulver och rör ner det i smeten. TIllsätt de övriga 2 dl om det behövs.
Arbeta ihop till en deg. Rulla till 5-6 längder och lägg dem på bakplåtspapper.
Platta ut dem något.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Skär längderna i långa smala skivor på snedden. Lägg tillbaka dem på plåten med snitt ytan uppåt.
Rosta dem i 5 minuter. Stäng av ugnen och öppna ugnsluckan. Låt skorporna vara kvar i ca 30 minuter.
Förvara dem i en tät burk så håller de länge.
Det är inte alls svårt att göra egen mandelmassa! Fick recept på pistagemandelmassa häromveckan och rackarns vad enkelt det var! Och så gott det blir! 200g pistage nötter, skalade och osaltade 120 g skållad och skalad sötmandel 3dl florsocker ...
En barnsligt god kola! 100g smör 2 dl grädde 3 dl socker 1dl sirap En gnutta salt Skal från en citron ½ tsk äkta vaniljpulver Blanda smör grädde socker sirap och salt i en tjockbottnad kastrull på låg värme. När smöret har smält k...
Så lätt det är att koka en marmelad! 1,5 liter svarta vinbär, sköljda och rensade 1,25 dl vatten 700 g socker Lägg bär och vatten i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan de små koka på medelvärme i ca 20-25 minuter. Ta bort kastrullen ...
En rätt som du kan variera hur mkt som helst! Här tog jag lite av det jag hade hemma, blev gott! 600 g kycklingfilee 1 gullök 5 dl cremefraiche en påse tacokrydda 1 liten burk majs tortilla bröd 300 g riven ost Bryn lök och k...
En bra rätt att laga mkt av! Går bra att frysa in i matlådor! Variera fyllningen efter smak och tycke! 1 kg kycklingfileer ca 300 g spenat 1-2 vitlöksklyftor 2 gul lök 5-7 dl grädde eller cremefraiche 2 msk vetemjöl salt, peppar,gri...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
|||
8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 | 21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|