Direktlänk till inlägg 20 augusti 2011

Snabba kardemummaskorpor

Av matildas-recept - 20 augusti 2011 08:36

Goda att äta,lätta att göra!


200 g smör

2 dl socker

2 ägg

2 msk grovmald kardemumma

2 dl grädde

1 l mjöl

2 tsk bakpulver


Sätt ugnen på 200 grade.

Vispa smör och socker poröst.

Rör i kardemumma, ägg och grädde.

Blanda 8 dl mjöl med bakpulver och rör ner det i smeten. TIllsätt de övriga 2 dl om det behövs.

Arbeta ihop till en deg. Rulla till 5-6 längder och lägg dem på bakplåtspapper.

Platta ut dem något.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Skär längderna i långa smala skivor på snedden. Lägg tillbaka dem på plåten med snitt ytan uppåt.

Rosta dem i 5 minuter. Stäng av ugnen och öppna ugnsluckan. Låt skorporna vara kvar i ca 30 minuter.

Förvara dem i en tät burk så håller de länge.

   

 
 
Ingen bild

Linda

21 augusti 2011 13:41

Hej Matilda:)
Jag testade dina kardemumma skorpor men hade inga ägg hemma, så först googlade jag lite om jag kunde hitta ngt recept utan ägg men jag testade att göra utan:) Dem verkar bli goda ändå:) Dem är inte riktigt klara än, ska torkas/rostas lite mera i ugnen först, men smakade lite på ena katten när jag skar upp dem, smakade gott:))
Tack för ett bra recept!:)
Kram

 
Ingen bild

Matilda

21 augusti 2011 21:03

Hej Linda! Vad roligt att du testade, och experimenterade! Prova att smaksätta med kakao eller saffran eller kanel (skippa kardemumman då) Det blir oxå mums!
Kram

 
Pelle

Pelle

13 juli 2012 18:38

Lavendel, mandel och chocolata var mumma i! Bra att de är snabba att göra och slipper torka i hundra miljoner år:)
Fick ha lite mer mjöl i mina!

http://Pelle

 
Ingen bild

Matilda

15 juli 2012 08:56

Bra tips på smaksättningar! Tack! :)

 
Ingen bild

Olivia

29 augusti 2012 21:33

Använde dinkel fullkorn :) Blev mörktgyllen bruna och goooda! Liiite mjuka bara -.-

 
Ingen bild

Matilda

3 september 2012 22:37

Åhå, dinkel oxå? Spännande! Provade du att ha dem i ugnen liiite längre? Annmars funkar ju mjuka skorpor oxå :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av matildas-recept - 21 december 2014 22:22

Det är inte alls svårt att göra egen mandelmassa! Fick recept på pistagemandelmassa häromveckan och rackarns vad enkelt det var! Och så gott det blir! 200g pistage nötter, skalade och osaltade 120 g skållad och skalad sötmandel 3dl florsocker ...

Av matildas-recept - 21 december 2014 22:15

En barnsligt god kola! 100g smör 2 dl grädde 3 dl socker 1dl sirap En gnutta salt Skal från en citron ½ tsk äkta vaniljpulver   Blanda smör grädde socker sirap och salt i en tjockbottnad kastrull på låg värme. När smöret har smält k...

Av matildas-recept - 10 augusti 2013 08:22

Så lätt det är att koka en marmelad!  1,5 liter svarta vinbär, sköljda och rensade 1,25 dl vatten 700 g socker   Lägg bär och vatten i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan de små koka på medelvärme i ca 20-25 minuter. Ta bort kastrullen ...

Av matildas-recept - 9 januari 2013 17:18

En rätt som du kan variera hur mkt som helst! Här tog jag lite av det jag hade hemma, blev gott!   600 g kycklingfilee 1 gullök 5 dl cremefraiche en påse tacokrydda 1 liten burk majs  tortilla bröd 300 g riven ost   Bryn lök och k...

Av matildas-recept - 9 januari 2013 16:55

En bra rätt att laga mkt av! Går bra att frysa in i matlådor! Variera fyllningen efter smak och tycke!   1 kg kycklingfileer ca 300 g spenat 1-2 vitlöksklyftor 2 gul lök 5-7 dl grädde eller cremefraiche 2 msk vetemjöl salt, peppar,gri...

Presentation

Gästbok

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards