Alla inlägg den 21 januari 2011

Av matildas-recept - 21 januari 2011 11:01

Uj så mastig!Och god!

Botten:

1dl ljus sirap

1burk jordnötssmör(gärna med bitar)

6dl cornflakes


Tryffel:

400-500g mjölkchoklad

1dl grädde

1-2msk smör


Koka upp sirap.Dra från värmen och tillsätt jordnötsmöret.Rör om tills allt har blandat sig.Rör i cornflakes och vänd om lite försiktigt.Häll upp i en pajform.Ställ kallt.

Hacka eller riv mjölkchokladen.Koka upp grädde dra från plattan och rör i choklad+smör.Rör om tills allt har smält.

Häll tryffeln över cornflakes botten och ställ kallt i några timmar.




Av matildas-recept - 21 januari 2011 10:45

En smarrig och riktigt kladdig kladdkaka,precis som det ska vara mao! Vill man, så kan man tillsätta 2msk vetemjöl för att kakan ska får lite mera styrsel, men då är den ju inte glutenfri längre.


150g margarin

200g mörk blockchoklad

4ägg

2dl socker

en gnutta salt

(2msk mjöl)


Sätt på ugnen på 225grader.

Smält smör och socker tillsammans.Vispa ägg och socker pösigt.Tillsätt choklad smeten(och ev mjöl)och en gnutta salt,vispa.Bra att provsmaka smeten innan den far in i ugnen.

Smörj en rund form,bröa med lite kakao.Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.Servera ljummen med lättvispad grädde och hallon.

Av matildas-recept - 21 januari 2011 10:31

Ett färgglatt tillbehör på buffebordet!Man kan om man vill koka morötterna lite lätt innan,jag gör det dock inte.


Morötter

Rödlök

Persilja

Olivolja

Vitvinsvinäger

Salt

Svartpeppar


Skala och skiva morötterna i slantar.Finhacka rödlök och persilja.Blanda i en skål.Ringla över olivolja(inte för snålt!)smaka av med vinäger salt och peppar.Ställ kallat,gärna över natten.Lägg på lite färsk persilja innan servering.

Av matildas-recept - 21 januari 2011 10:22

Här kommer ett recept som är ett hopkok av flera recept!En syrlig och god(och nyttig!)sallad som passar bra på buffebordet.Som vanligt i mina recept så är mängden på ett ungefär,man får prova sig fram helt enkelt!

Bulgur

grönsaksbuljong

tomatpure

bladpersilja

rödlök

tomater

citroner

olivolja

salt

Koka upp bulgur enligt anvisningarna på paketet.Tillsätt buljongtärningen i vattnet.

Hacka undertiden persiljan(det ska vara rikligt med persilja!)Hacka även tomaterna och rödlöken.(jag tar ett stort knippe persilja och 4-5normalstora tomater till 2dl torr bulgur)

Blanda i ca2msk tomatpure i den färdigkokta bulgurn.Blanda väl.Blanda i persilja lök och tomater.Pressa över citronsaft från ca3 citroner.Ringla över olivolja.Smaka av med salt.

Av matildas-recept - 21 januari 2011 10:15

Att sno ihop sallader är något av det enklaste!Man kan variera i det oändliga!Passar utmärkt på buffebordet och som picknick mat.Jag som inte gör efter recept har lite svårt att ange mängden,man får helt enkelt ta i så mycket som man vill ha!


Bulgur

grönsaksbuljong

körsbärstomter

fetaost

babyspenat

rödlök

kalamtaoliver

olivolja

vitvinsvinäger

salt

Koka upp bulgur enligt förpackningen,tillsätt buljongtärningen i vattnet.Låt bulgur svalna.Halvera tomaterna,skölj och ruska spenaten.Skär rödlök i ringar.Blanda allt tillsammans med bulgur i en stor fin skål eller på ett stort fat.Ringla över olivolja,stänk på vinäger och smaka av med salt.

Av matildas-recept - 21 januari 2011 10:01

Det här receptet är nästan ett ljugrecept,jag höftar nästan alltid då jag lagar mat så nu blir det på ett ungefär när det gäller mängden av allt!En lassagne kan man ju variera i det oändliga,lägga till det som är gott, ta bort det som är mindre gott.

En liten form,till ca 4 pers

Lassagneplattor,färska eller torkade

Krossade tomater

1-2msk tomat pure

2vitlök

1gullök

färska eller torkade örter,pizzakrydda funkar

salt,peppar och en gnutta socker

olivolja

Färsk eller djupfryst spenat

salt,peppar

Nån msk smör

6dl mjölk

2msk mjöl (eller mer)

salt,svartpeppar

ev riven ost

Chevreost

Gör tomatsåsen:

Hacka vitlök+gullök.Fräs dem i hyffsat mycket olivolja.Tillsätt tomater+pure.Låt puttra ihop ca 10-15 min.Blir såsen för "stabbig"häll på lite mera olja och en gnutta vatten.Salta peppra och ha lite socker.Smaksätt med örter.

Medans såsen puttrar får spenaten fräsa lite lagomt brevid.Salta peppra.Dax för vita såsen,smält smöret i en kastrull, rör ner mjöl,vispa och tillsätt mjölk och ev riven ost.Krydda  med salt och peppar.Vill man så kryddar man med lite muskot också.

Ta en form,häll lite av den vita såsen i botten,lägg på lassagneplattor och varva sen med tomatsås,spenat,vitsås och plattor.Översta lagret lite vitsås och smulad chevre.Grädda i ugnen 225grader i ca 30 min.

   

Av matildas-recept - 21 januari 2011 09:53

Goda kakor som har en tendens till att försvinna,jag gör oftast trippelsats..


200g smör (riktigt smör, inte margarin)rumsvarmt

2½dl socker (vill man ha variation kan man ta råsocker,muscovadosocker eller nåt annat)

4msk sirap

2½dl vetemjöl

2dl grahamsmjöl

1tsk bakpulver

2msk vaniljsocker

1½-2dl solrosfrön


Ugnen ska vara på 200grader.Rör smör och socker poröst.Tillsätt sirap och rör om.Blanda i resterande ingredienser och se till att det blir en smidig deg.Rulla ut till långa längder,ungefär fingertjocka.Lägg på bakplåtspapper.Platta till dem något och strö lite extra solrosfrön över.Grädda mitt i ugnen ca 15min.Skär i snittar när de svalnat något.

     

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Gästbok

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<<
Januari 2011 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards