Alla inlägg den 21 januari 2011

Av matildas-recept - 21 januari 2011 17:29

En supersmarrig kycklingrätt!Många ingredienser men man blandar bara ihop allt och häller över kycklingen sen sköter den sig själv i ugnen.Lätt som en plätt!

Till en stor sats behövs:

2kycklingar

2msk pressad citron

6msk ketchup

4msk vinäger

1½dl vatten

4msk worchester sås

1dl farin socker

4msk smör

2msk salt

2msk senap

1dessertsked chilipulver

2dessertskedar paprika pulver


Sätt ugnen på 200grader

Dela kycklingen i lagoma bitar och lägg i en ugnsfast form.Vispa ihop alla övriga ingredienser i en kastrull.Koka upp och låt småputtra i några minuter.Häll såsen över kycklingen.Sätt in i ugnen och låt stå i ca 40-60 minuter.

Av matildas-recept - 21 januari 2011 17:12

Sötsliskig och jättegod!Den behöver yogurten som tillbehör.


Pajskal:

3dl mjöl

120g smör

2msk socker

2msk vatten


Fyllning:

2ägg

1½dl farinsocker

1dl sirap

1tsk vaniljsocker

1krm salt

100g smält smör

2st dubbeldajm

turkisk yoghurt till servering


Sätt ugnen på 150grader.

Hacka ihop ingredienserna till pajskalet.Tryck ut i en form och ställ kallt ca 15 min.Nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min.

Vispa undertiden ihop ägg farinsocker sirap salt och vaniljsocker.Vispa i smöret och häll smeten i pajskalet.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Hacka dajmen och strö över den varma pajen.Låt kallna.Servera med yoghurt.

 

Av matildas-recept - 21 januari 2011 17:04

Mmmmm...


450g mörk choklad

5msk sirap

6dl grädde

(rostade och hackade hasselnötter,kan uteslutas)


Smält choklad+sirap i micro eller över vattenbad.Vispa grädden lätt,den ska just börja få form.Rör i den något avsvalnade chokladen i grädden.Bröa ev en pajform med nötterna.Häll i chokladsmeten och ställ kallt i några timmar

Av matildas-recept - 21 januari 2011 16:26

En av mina absoluta paj-favoriter!Passar utmärkt på buffebordet,kan ätas både kall och varm.Gör två när du ändå håller på.


Pajskal:

2dl vetemjöl

1dl grahamsmjöl

100g smör

½dl olja från paprikaburken

En gnutta salt.


Fyllning:

2 lökar

olja från paprika burken

300g grillad paprika (på glasburk)

ca 400-500g chevreost,skuren i skivor

2dl grädde (mjölk om man vill ha den lite magrare)

2st ägg

salt+nymalen svartpeppar


Sätt ugnen på 225grader.Blanda ihop ingredienserna till pajskalet,matberedare eller förhand.Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt i ca15 min.Förgrädda pajskalet sen i ca 10min

Hacka löken och fräs den i olja från paprika burken.Strimmla paprikan och blanda med löken.Fördela i pajskalet.

Lägg på ostskivorna.Vispa ihop grädde,ägg,salt och svartpeppar.Häll över pajen.

Grädda längst ner i ugnen ca 25 min till äggstanningen har stelnat.

Av matildas-recept - 21 januari 2011 15:49


En sallad där du kan peta i allt möjligt egentligen,men här kommer ett förslag iaf!


Potatis

Rödlök

Ägg

Kapris

Sockerärtor

Tomat

Gurka

Kalamata oliver

Ruccola

Olivolja

Citron

Flingsalt

Koka potatisen och låt den svalna något.Koka äggen.Dela potatis gurka och tomater,gärna i ganska grova bitar.Skär rödlöken i ringar.Blanda allt i en stor skål alt. på ett stort fat.Ringla över olivolja och pressad citron alt.vinäger.Strö över lite flingsalt.

Av matildas-recept - 21 januari 2011 15:11

En enkel men festlig laxrätt! Man får höfta lite med mängderna!

(4pers)


Laxfile ca 500g

Färsk parmesanost på bit

citronpeppar

ströbröd

Spenat

ruccolasallad

1gullök

1vitlöks klyfta

en ask körsbärstomater

olivolja

salt,peppar

Sätt på ugnen 200-225grader.

Skala och hacka gullök+vitlök.Fräs dem på svagvärme i olivolja.Tillsätt spenat(färsk eller djupfryst,jag brukar ta en stor påse)samt ruccola.Fräs lite lagomt.Blanda i körsbärstomarerna,salta o peppra.Lägg spenatfräset i en ugnsfast form.

Lägg laxen på spenatfräset.Riv ganske mycket parmesanost.Blanda med lite ströbröd(ca 0.5dl)och citronpeppar.Fördela ostblandningen över laxen.Sätt in i ugnen ca 10-15 min.

Av matildas-recept - 21 januari 2011 15:06

Lätt som en plätt att sno ihop några bakelser!


3ägg

1½dl socker

1dl potatismjöl

3msk kakao

1tsk bakpulver

Fyllning:

1dl vispgrädde

½burk kesella

½dl socker

200g hallon


Vispa ägg och socker poröst. Blanda övriga ingredienser  och vänd försiktigt ner dem i äggblandningen.Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpannna.Grädda i 250grader i mitten av ugnen ca 5 min. Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper.Låt svalna något.Vispa grädden tillsätt kesella socker och hallon. Bred på smeten på kakan.Låt vila en stund innan kakan skärs upp.

Skär med fördel lite större bitar som du ställer på högkant,garnera med lite vispad grädde så har du en bakelse!

Av matildas-recept - 21 januari 2011 14:49

Smördeg är smidigt att ha i frysen.Då kan man enkelt sno ihop några piroger om man får besök eller bara plötsligt blir sugen.Det här receptet är beräknat till 4pers


2 plattor fryst smördeg

Några skivor kokt skinka

1dl riven ost

½dl hackad persilja

2msk dijon senap

(vill man kan man även ha i nån matsked ketchup eller chilisås)

1ägg till pensling


Värm ugnen till 225grader

Tina smördegen något.Kavla ut degen något.Dela degen mitt i tu och kavla ut till fyra kvadrater. Tärna skinkan och blanda med persilja senap och riven ost .Fördela fyllningen mitt på smördegen. Rulla ihop.Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt sen svalna något på galler.

Servera gärna en sallad till.

Presentation

Gästbok

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<<
Januari 2011 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards