Alla inlägg under april 2011

Av matildas-recept - 20 april 2011 17:59

Den här såsen ser inte mycket ut för världen men är riktigt riktig god!


10 p

5 dl gräddfil

2 dl lätt majonäs

1 dl chilisås

½-1 dl ljus sirap

1½ msk gul stark currypasta

1 msk kinesisk soja

2 msk skånsk senap

2 vitlöksklyftor,pressade


Blanda ihop alla ingredienser och låt stå kallt.

Av matildas-recept - 20 april 2011 17:54

En sås som passar till allt! Lite sting i tack vare ruccola och västerbottenost.Som alla såser så blir den bara godare om den görs en dag i förväg.


4 p

2 dl creme fraiche

½ påse ruccola(á 80g)finhackad

2 msk grov och sötad senap

1 klyfta vitlök,pressad

½ tsk salt

1½ dl riven västerbottenost


Blanda ihop alla ingredienser och ställ kallt.

 

Av matildas-recept - 17 april 2011 20:17

Ett super enkelt och gott snacks!


Tunnbröd

Olivolja

Flingsalt

Rosmarin


Lägg tunnbrödet på en skärbräda och pensla det med olivolja.

Skär i stavar. Strö över flingsalt eller rosmarin eller blanda!

Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 200 grader ca 3-5 minuter. Pass på så de inte bränns!

 

Av matildas-recept - 17 april 2011 20:10

En syrlig och god röra att ha på tex tunnbrödsnacks eller bara som ett gott tillbehör till sallader, grillat osv


1 burk kronärtskocksbottnar

2 vitlöksklyftor

2-3 msk olivolja

Saft från en halv citron

Salt, peppar


Lägg allt i en mixer och mixa till en jämn smet. Låt gärna stå över natten, blir godare smak då!

   

Av matildas-recept - 16 april 2011 17:53

Ytterligare ett pajrecept! Gott på buffebordet!


Pajdeg:

3 dl vetemjöl eller grahamsmjöl

125 g smör

2 msk vatten

En gnutta salt


Fyllning:

2 st färska broccolibuketter

150 g ädelost

3 ägg

3 dl grädde

3 dl riven ost

salt och svartpeppar


Hacka ihop pajdegen, tryck ut i en rund form och förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter.

Dela broccolin i mindre bitar. Koka i ca 3 minuter.

Riv ädelosten.

Vispa ihop ägg, grädde plus båda sorterna ost.Salta och peppra.

Lägg broccolibitarna i det förgräddade pajskalet. Häll över äggstanningen och grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills äggstanningen stelnat.

Pajen serveras varm eller kall och gärna ihop med en sallad.

Av matildas-recept - 16 april 2011 17:30

Paj är en bra bjudrätt, går att äta både varm och kall och går att förbereda.

I det här receptet har jag tagit kycklingfiler men det går naturligtvis lika bra att göra på köttfärs!


Pajdeg:

5 dl vetemjöl eller grahamsmjöl

150 g smör

½ dl vatten


Fyllning:

4-5 st kycklingfileer

1 gul lök

1 röd paprika

2 påsar taco krydda

5 dl cremefraiche

3 msk mjöl


Majsstuvningen hittar ni här!


3 dl riven ost


Hacka ihop pajdegen och tryck ut i en liten långpanna. Förgrädda pajskalet i 200 grader i ca 10 minuter.

Strimmla kycklingen och stek i lite olja. Hacka lök och paprika och tillsätt dem med kycklingen. TIllsätt tacokrydda+½ glas vatten. Låt småputtra några minuter. Strö över mjöl och rör om. Till sätt cremefraichen.

Häll stuvningen i pajskalet.


Gör majsstuvningen enligt receptet. Fördela ovanpå kycklingen och strö till sist över osten. Grädda tills osten börjar få lite färg.Servera gärna med en sallad.

 

Av matildas-recept - 10 april 2011 20:04

Här om kvällen var jag hos min goa vän Birsen. Där fick jag för första gången hemmagjorda friterade bananer. Men så gott!

Jag var ju tvungen att prova själv också och idag var dagen!

Mellan sonen sa: mjöl vatten och bakpulver, så simpelt? Och just så enkelt är det. Och blir bara så gott!


Frityrsmet:

2 dl vetemjöl

1 msk bakpulver

2 dl iskallt vatten


Rapsolja att fritera i

4-5 bananer

Vaniljglass

Sirap


Skala bananerna och dela dem på hälften.Dela sen ytterligare en gång, nu på längden. Vispa ihop frityr smeten. Hetta upp oljan i en kastrull. Droppa ner lite frityrsmet.Börjar det  genast att bubbla kring den och den blir brun så är oljan lagomt varm. Den ska bli ca 180 grader.

Vänd bananbitarna i smeten. Lägg ner dem två och två i oljan. Vänd med en hålsslev.När de är gyllene tar du upp dem och låter dem rinna av på hushållspapper.

Servera med vaniljglass och sirap.

 

Av matildas-recept - 8 april 2011 13:29

Lättbakade piroger! Goda som mellanmål och bra utflyktsmat! Jag fryser in dessa en och en i fryspåsar.Då är det lätt för barnen att ta upp en pirog från frysen och värma till mellanmål.


Deg:

50g jäst

5 dl ljummet vatten

½ dl olivolja

1 tsk salt

ca 10 dl vetemjöl


Fyllning:

Köttfärs ca 400g

1 Gul lök, fin hackad

2 Vitlök, fin hackad

1 Morot , fint riven

½ palsternacka, fint riven

1 burk krossade tomater

1 hönsbuljongtärning

Curry

Salt peppar

Grillkrydda

Ägg till pensling

Sesamfrön


Smula jästen i en bunke och häll på vatten+olja. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Gör under tiden fyllningen.

Fräs lök, vitlök, morot och palsternacka i lite olivolja. Fräsk köttfärsen samtidigt vid sidan om. Blanda sen ihop. Häll på tomaterna och alla kryddor.

Smaka av.

Dela degen i 12 bitar. Platta ut till en rektangulär platta och lägg på fyllning. Vik ihop kanterna.

Lägg på bakplåtspapper med skarven neråt.

Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.

   

Presentation

Gästbok

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards