Alla inlägg under april 2011
Tänk vad man kan göra mycket med färska lassagneplattor!
Idag kom jag på att jag hade ett paket i kylen. Jag kollade igenom kylen för att se vad jag kunde ha för tänkbara fyllningar hemma. Så här blev det!
Det här behöver du :
Färska lassagneplattor
Skinka
Spenat, färsk eller fryst
Lök
Squash
Färsk bailika
Ricotta ost
Salt, peppar
Tomatsås:
Krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöks klyftor
Salt, peppar och en gnutta socker
1 pkt kelda ostsås ( om man inte ids göra egen hehe )
Fräs spenat och lök i lite olivolja. Hyvla tunna skivor squash . Fräs ihop tomatsåsen.
Bred ricottan på lassagneplattorna. Lägg på skinka, squash, spenatfräs och basilika.Salta och peppra. Rulla ihop.Häll tomatsåsen i botten av en ugnsfast form och lägg i de fyllda pastarullarna. Häll över ostsåsen.
Grädda i ugnen 175 grader ca 15 minuter.
Variera fyllningen med tex lax eller kyckling, getost, tonfiskröra, skaldjur eller svampstuvning.Feel free!
Hittade en stor burk med hjortron i frysen!Lycka! Använde några till lördagens pannacotta resten fick bli till sylt!
Hjortrosylt är ju så gott till vaniljglass, våfflor.En stor sked sylt i yoghurten är vardagslyx!
Väg bären innan du kokar och sen tar du hälften så mycket socker.
Låt bär och socker långsamt sjuda upp och sjud sedan på svag värme i ca 10-15 minuter. Häll upp i varma glasburkar och förslut på engång. Ska sylten frysas får den först svalna i kastrullen för att sen hällas upp i plastburkar.
Det blev fika även idag. Spontanbjöd hem svärföräldrarna på middag. Till efterrätt snodde jag ihop mammas goda blåbärsefterrätt. Jag gjorde den i små portionsglas.
Den är otroligt god och går riktigt snabb att sno ihop!
Ingredienser:
Havregryn
Strösocker
Smör
Djupfrysta blåbär
Grädde
Smält smöret i en stekpanna på svag värme. Tillsätt havregryn och socker. Rör så gott som hela tiden, det bränns lätt vid.
Låt grynen svalna.
Vispa grädden. Varva sen havregryn, frysta blåbär och grädde. Mums!
I lördags fick vi besök! Jag hade någon dag innan frågat vad jag fick bjuda på. "Fika med tillbehör" blev svaret. Vad är fika med tillbehör tänkte jag, svaret blev FIKABUFFE! Såklart!
Det blev vaniljpannacotta med limemarinerade blåbär och några med hjortron, Havrekakor med russin, spröda smörkakor, brownies med vit choklad , madeleinekakor och semlor. Pannacotta, brownie och semlor bakades på morgonen, resten hade jag i frysen.
Semlorna bakade jag ut små som pingisbollar,de blev alldeles lagomt små
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 |
28 | 29 | 30 |
||||
|