Direktlänk till inlägg 13 februari 2011

Semlor

Av matildas-recept - 13 februari 2011 19:13

100 g (2 pkt) jäst för söta degar

125 g smör

6 dl mjölk

2½ dl kesellla

1-1½ tsk salt

2 dl socker

Ny malen kardemumma efter smak

1 tsk hjorhornssalt

1½-2 l vetemjöl

Fyllning:

Inkråm från bullen

Riven mandelmassa

En skvätt mjölk

Vispad grädde

Florsocker

Smält smöret och häll i mjölken.Värm till fingervarmt.Smula jästen i bunken.TIllsätt degvätskan och rör tills jästen löst sig.Tillsätt socke, salt, kardemumma, kesella och hälften av mjölet.Arbeta ihop till en tjock smet.Blanda hjorthornssaltet med 2 dl mjöl och rör ned i smeten.Tillsätt resterande mjöl.Arbeta i några minuter.Låt jäsa väl övertäckt i ca 30 minuter.Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda lite lätt.Dela i ca 25 delar, rulla till bollar och lägg på bakplåtspapper.Låt jäsa ytterligare 15 minuter.Grädda mitt i ugnen 225 grader i ca 5-10 minuter.Låt bullarna svalna på galler under kökshandduk.

När bullarna är kalla,skär av ett lock och gröp ur det mesta av inkråmet.Lägg det i en bunke tillsammans med den rivna mandelmassan och en liten skvätt mjölk.Vispa ihop allt, gärna med en elvisp, till en slät massa.Fyll gropen i bullen med massan.Klicka eller spritsa över grädde.Lägg på locket och pudra över florsocker.

 

 
 
sandra

sandra

14 februari 2011 13:35

Men ååh! Det är inte rättvist, jag vill också ha semlor! :/

http://www.pinthemap.blogspot.com

 
Ingen bild

Matilda

14 februari 2011 15:08

Men sandris, ta och baka! =)Du har ju receptet här!;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av matildas-recept - 21 december 2014 22:22

Det är inte alls svårt att göra egen mandelmassa! Fick recept på pistagemandelmassa häromveckan och rackarns vad enkelt det var! Och så gott det blir! 200g pistage nötter, skalade och osaltade 120 g skållad och skalad sötmandel 3dl florsocker ...

Av matildas-recept - 21 december 2014 22:15

En barnsligt god kola! 100g smör 2 dl grädde 3 dl socker 1dl sirap En gnutta salt Skal från en citron ½ tsk äkta vaniljpulver   Blanda smör grädde socker sirap och salt i en tjockbottnad kastrull på låg värme. När smöret har smält k...

Av matildas-recept - 10 augusti 2013 08:22

Så lätt det är att koka en marmelad!  1,5 liter svarta vinbär, sköljda och rensade 1,25 dl vatten 700 g socker   Lägg bär och vatten i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan de små koka på medelvärme i ca 20-25 minuter. Ta bort kastrullen ...

Av matildas-recept - 9 januari 2013 17:18

En rätt som du kan variera hur mkt som helst! Här tog jag lite av det jag hade hemma, blev gott!   600 g kycklingfilee 1 gullök 5 dl cremefraiche en påse tacokrydda 1 liten burk majs  tortilla bröd 300 g riven ost   Bryn lök och k...

Av matildas-recept - 9 januari 2013 16:55

En bra rätt att laga mkt av! Går bra att frysa in i matlådor! Variera fyllningen efter smak och tycke!   1 kg kycklingfileer ca 300 g spenat 1-2 vitlöksklyftor 2 gul lök 5-7 dl grädde eller cremefraiche 2 msk vetemjöl salt, peppar,gri...

Presentation

Gästbok

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards