Alla inlägg under januari 2011
Ett hopkok av olika recept.Gott som tillbehör till tacos,grillat och på bufebordet.
1 färsk ananas
Ett gäng tomater
En liten rödlök
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt,peppar
Skala,skiva och tärna ananasen.Tärna tomaterna.Fin hacka rödlöken.Blanda allt i en skål.Ringla över olivolja droppa över vinäger peppra och salta lite försiktigt
Så gott till mycket! Till grillat, till kyckling,kött lax eller bara på en brödskiva.
2dl svarta urkärnade svarta oliver
6 sardeller
2msk kapris
2-3 vitlöksklyftor
Saften av en halv citron
5 msk färsk hackade basilika
½-1dl god olivolja
Nymalen svartpeppar
ev salt
Kör alla ingredienser utom oljan i en mixer till en jämn smet.Tillsätt oljan till en lagom konsistens.
Hur gott som helst!Och hur lätt som helst att sno ihop!Går att göra dagen innan den ska serveras.
4pers
5dl grädde
1dl gelesocker
½ tsk äkta vaniljpulver eller 1tsk vaniljsocker
1pkt blåbär
1dl socker
skal+saft från en lime
Koka upp grädden tillsammans med gelesocker,låt koka i ca ½minut.Tillsätt vaniljpulver.Häll upp i portionsglas och ställ kallt.
Häll blåbär i en tallrik, blanda med socker och saft+skal från lime.Låt stå och dra i ca 30 min.Fördela över portionsglasen.
En supersmarrig kycklingrätt!Många ingredienser men man blandar bara ihop allt och häller över kycklingen sen sköter den sig själv i ugnen.Lätt som en plätt!
Till en stor sats behövs:
2kycklingar
2msk pressad citron
6msk ketchup
4msk vinäger
1½dl vatten
4msk worchester sås
1dl farin socker
4msk smör
2msk salt
2msk senap
1dessertsked chilipulver
2dessertskedar paprika pulver
Sätt ugnen på 200grader
Dela kycklingen i lagoma bitar och lägg i en ugnsfast form.Vispa ihop alla övriga ingredienser i en kastrull.Koka upp och låt småputtra i några minuter.Häll såsen över kycklingen.Sätt in i ugnen och låt stå i ca 40-60 minuter.
Sötsliskig och jättegod!Den behöver yogurten som tillbehör.
Pajskal:
3dl mjöl
120g smör
2msk socker
2msk vatten
Fyllning:
2ägg
1½dl farinsocker
1dl sirap
1tsk vaniljsocker
1krm salt
100g smält smör
2st dubbeldajm
turkisk yoghurt till servering
Sätt ugnen på 150grader.
Hacka ihop ingredienserna till pajskalet.Tryck ut i en form och ställ kallt ca 15 min.Nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min.
Vispa undertiden ihop ägg farinsocker sirap salt och vaniljsocker.Vispa i smöret och häll smeten i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Hacka dajmen och strö över den varma pajen.Låt kallna.Servera med yoghurt.
Mmmmm...
450g mörk choklad
5msk sirap
6dl grädde
(rostade och hackade hasselnötter,kan uteslutas)
Smält choklad+sirap i micro eller över vattenbad.Vispa grädden lätt,den ska just börja få form.Rör i den något avsvalnade chokladen i grädden.Bröa ev en pajform med nötterna.Häll i chokladsmeten och ställ kallt i några timmar
En av mina absoluta paj-favoriter!Passar utmärkt på buffebordet,kan ätas både kall och varm.Gör två när du ändå håller på.
Pajskal:
2dl vetemjöl
1dl grahamsmjöl
100g smör
½dl olja från paprikaburken
En gnutta salt.
Fyllning:
2 lökar
olja från paprika burken
300g grillad paprika (på glasburk)
ca 400-500g chevreost,skuren i skivor
2dl grädde (mjölk om man vill ha den lite magrare)
2st ägg
salt+nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 225grader.Blanda ihop ingredienserna till pajskalet,matberedare eller förhand.Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt i ca15 min.Förgrädda pajskalet sen i ca 10min
Hacka löken och fräs den i olja från paprika burken.Strimmla paprikan och blanda med löken.Fördela i pajskalet.
Lägg på ostskivorna.Vispa ihop grädde,ägg,salt och svartpeppar.Häll över pajen.
Grädda längst ner i ugnen ca 25 min till äggstanningen har stelnat.
En sallad där du kan peta i allt möjligt egentligen,men här kommer ett förslag iaf!
Potatis
Rödlök
Ägg
Kapris
Sockerärtor
Tomat
Gurka
Kalamata oliver
Ruccola
Olivolja
Citron
Flingsalt
Koka potatisen och låt den svalna något.Koka äggen.Dela potatis gurka och tomater,gärna i ganska grova bitar.Skär rödlöken i ringar.Blanda allt i en stor skål alt. på ett stort fat.Ringla över olivolja och pressad citron alt.vinäger.Strö över lite flingsalt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|