Alla inlägg under januari 2011

Av matildas-recept - 21 januari 2011 15:11

En enkel men festlig laxrätt! Man får höfta lite med mängderna!

(4pers)


Laxfile ca 500g

Färsk parmesanost på bit

citronpeppar

ströbröd

Spenat

ruccolasallad

1gullök

1vitlöks klyfta

en ask körsbärstomater

olivolja

salt,peppar

Sätt på ugnen 200-225grader.

Skala och hacka gullök+vitlök.Fräs dem på svagvärme i olivolja.Tillsätt spenat(färsk eller djupfryst,jag brukar ta en stor påse)samt ruccola.Fräs lite lagomt.Blanda i körsbärstomarerna,salta o peppra.Lägg spenatfräset i en ugnsfast form.

Lägg laxen på spenatfräset.Riv ganske mycket parmesanost.Blanda med lite ströbröd(ca 0.5dl)och citronpeppar.Fördela ostblandningen över laxen.Sätt in i ugnen ca 10-15 min.

Av matildas-recept - 21 januari 2011 15:06

Lätt som en plätt att sno ihop några bakelser!


3ägg

1½dl socker

1dl potatismjöl

3msk kakao

1tsk bakpulver

Fyllning:

1dl vispgrädde

½burk kesella

½dl socker

200g hallon


Vispa ägg och socker poröst. Blanda övriga ingredienser  och vänd försiktigt ner dem i äggblandningen.Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpannna.Grädda i 250grader i mitten av ugnen ca 5 min. Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper.Låt svalna något.Vispa grädden tillsätt kesella socker och hallon. Bred på smeten på kakan.Låt vila en stund innan kakan skärs upp.

Skär med fördel lite större bitar som du ställer på högkant,garnera med lite vispad grädde så har du en bakelse!

Av matildas-recept - 21 januari 2011 14:49

Smördeg är smidigt att ha i frysen.Då kan man enkelt sno ihop några piroger om man får besök eller bara plötsligt blir sugen.Det här receptet är beräknat till 4pers


2 plattor fryst smördeg

Några skivor kokt skinka

1dl riven ost

½dl hackad persilja

2msk dijon senap

(vill man kan man även ha i nån matsked ketchup eller chilisås)

1ägg till pensling


Värm ugnen till 225grader

Tina smördegen något.Kavla ut degen något.Dela degen mitt i tu och kavla ut till fyra kvadrater. Tärna skinkan och blanda med persilja senap och riven ost .Fördela fyllningen mitt på smördegen. Rulla ihop.Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt sen svalna något på galler.

Servera gärna en sallad till.

Av matildas-recept - 21 januari 2011 11:01

Uj så mastig!Och god!

Botten:

1dl ljus sirap

1burk jordnötssmör(gärna med bitar)

6dl cornflakes


Tryffel:

400-500g mjölkchoklad

1dl grädde

1-2msk smör


Koka upp sirap.Dra från värmen och tillsätt jordnötsmöret.Rör om tills allt har blandat sig.Rör i cornflakes och vänd om lite försiktigt.Häll upp i en pajform.Ställ kallt.

Hacka eller riv mjölkchokladen.Koka upp grädde dra från plattan och rör i choklad+smör.Rör om tills allt har smält.

Häll tryffeln över cornflakes botten och ställ kallt i några timmar.




Av matildas-recept - 21 januari 2011 10:45

En smarrig och riktigt kladdig kladdkaka,precis som det ska vara mao! Vill man, så kan man tillsätta 2msk vetemjöl för att kakan ska får lite mera styrsel, men då är den ju inte glutenfri längre.


150g margarin

200g mörk blockchoklad

4ägg

2dl socker

en gnutta salt

(2msk mjöl)


Sätt på ugnen på 225grader.

Smält smör och socker tillsammans.Vispa ägg och socker pösigt.Tillsätt choklad smeten(och ev mjöl)och en gnutta salt,vispa.Bra att provsmaka smeten innan den far in i ugnen.

Smörj en rund form,bröa med lite kakao.Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.Servera ljummen med lättvispad grädde och hallon.

Av matildas-recept - 21 januari 2011 10:31

Ett färgglatt tillbehör på buffebordet!Man kan om man vill koka morötterna lite lätt innan,jag gör det dock inte.


Morötter

Rödlök

Persilja

Olivolja

Vitvinsvinäger

Salt

Svartpeppar


Skala och skiva morötterna i slantar.Finhacka rödlök och persilja.Blanda i en skål.Ringla över olivolja(inte för snålt!)smaka av med vinäger salt och peppar.Ställ kallat,gärna över natten.Lägg på lite färsk persilja innan servering.

Av matildas-recept - 21 januari 2011 10:22

Här kommer ett recept som är ett hopkok av flera recept!En syrlig och god(och nyttig!)sallad som passar bra på buffebordet.Som vanligt i mina recept så är mängden på ett ungefär,man får prova sig fram helt enkelt!

Bulgur

grönsaksbuljong

tomatpure

bladpersilja

rödlök

tomater

citroner

olivolja

salt

Koka upp bulgur enligt anvisningarna på paketet.Tillsätt buljongtärningen i vattnet.

Hacka undertiden persiljan(det ska vara rikligt med persilja!)Hacka även tomaterna och rödlöken.(jag tar ett stort knippe persilja och 4-5normalstora tomater till 2dl torr bulgur)

Blanda i ca2msk tomatpure i den färdigkokta bulgurn.Blanda väl.Blanda i persilja lök och tomater.Pressa över citronsaft från ca3 citroner.Ringla över olivolja.Smaka av med salt.

Av matildas-recept - 21 januari 2011 10:15

Att sno ihop sallader är något av det enklaste!Man kan variera i det oändliga!Passar utmärkt på buffebordet och som picknick mat.Jag som inte gör efter recept har lite svårt att ange mängden,man får helt enkelt ta i så mycket som man vill ha!


Bulgur

grönsaksbuljong

körsbärstomter

fetaost

babyspenat

rödlök

kalamtaoliver

olivolja

vitvinsvinäger

salt

Koka upp bulgur enligt förpackningen,tillsätt buljongtärningen i vattnet.Låt bulgur svalna.Halvera tomaterna,skölj och ruska spenaten.Skär rödlök i ringar.Blanda allt tillsammans med bulgur i en stor fin skål eller på ett stort fat.Ringla över olivolja,stänk på vinäger och smaka av med salt.

Presentation

Gästbok

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<<
Januari 2011 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards