Alla inlägg under januari 2011
God kvällsmat tillsammans med en sallad, en förrätt eller på buffebordet.
Djupfryst smördeg ( formfranska eller annat bröd går också)
Pesto ,gärna hemagjord men annars finns det att köpa
Chevre
Soltorkade tomater i olja
Rosmarin
Flytande honung
Tina smördegen
Sätt ugnen på 200grader
Kavla ut degen.Ta ut rundlar eller gör en stor platta som du skär i bitar sen.
Bred på peston.Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.
Lägg på chevreost i skivor.Grädda i ugnen tills osten blir varm och börja smälta.
Garnera med strimlade tomater och färsk rosmarin.Ringla över lite honung.
Så god!Och lätt att göra!
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1 dl kokande vatten
2 tsk bakpulver
Smör och ströbröd till formen
Fyllning:
1 dl mjölk
125 g smör
4 msk vaniljsocker
Sätt på ugnen på 200 grader
Ägg och socker vispas poröst.Rör ner de övriga ingredienserna.Smörj och bröa en rund form.Häll i smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min.Låt svalna något.
Koka upp mjölk och smör till fyllningen och koka i 2 minuter.Dra bort från värmen och vispa ner vaniljsocker.
Dela sockerkakan i två delar och häll på den varmafyllningen.Lägg ihop kakan.Låt stå kallt minst en timma.
Jag bakade citronformarna (receptet nedan) men testade att fylla några med en enkel tryffel.Fungerar bra det med!Kan tänka mig att det också blir gott med blåbärstryffel,men det får jag testa en annan dag!
ca 20 st
2 ägg
3 dl socker
100 g smör
2 tsk vanilsocker
2 krm salt
2 dl vetemjöl
Chokladtryffel:
1 dl vispgrädde
200 g mörkchoklad
1 tsk vaniljsocker
En gnutta salt
Sätt på ugnen på 200 grader.Ställ ut kakformar på en plåt. Vispa ägg och socker poröst.Smält smöret.
Rör ner vanilj,salt och mjöl i äggvispet tillsätt det smälta smöret.Födela smeten i formarna.Grädda i mitten på ugnen i ca 10 min.Kakorna ska vara halvfärdiga.
Hacka chokladen.Koka upp grädden och rör ner chokladen.Rör tills chokladen smält.Smaka av med vaniljsocker och salt.Låt kallna.Fyll de avsvalnade kakorna med tryffel.Ställ kallt innan servering.
Söta och små sega och samtidigt härligt syrliga,mums!
ca 20st
2 ägg
3 dl strösocker
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
2 dl mjöl
citronfyllning:
100 g smör
1 dl strösocker
½ dl mjöl (ev lite lite mer)
3 dl grädde
rivet skal från 2 citroner eller lime
1 dl pressad citronsaft
Sätt ugnen på 200 grader
Ställ ut kakformar på en plåt. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret. Rör ner vanilj,salt och mjöl i äggvispet.Tillsätt det smälta smöret och skeda ut smeten i formarna.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter,de ska vara halvgräddade bara.
Smält smöret till fyllningen i en kastrull.Rör ner socker, mjöl, grädde, saft och skal från citron.Låt koka upp under omrörning.När fyllningen sen kallnat fyller man formarna.Ställ kallt innan servering.
Tips: klicka på lite grädde och lägg på några jordgubbsskivor så blir det en fin bakelse. Citronfyllningen funkar även som fyllning i tårtor och i rulltårta.
En generös sats!Den får plats i en liten långpanna.Ska du göra i en rund form får du ta bort ett ägg,1 dl mjöl,1dl socker och lite olja.
4ägg
4dl socker
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2tsk kanel
1tsk vaniljsocker
2dl matolja
6dl rivna morötter
Glasyr:
200g Philadelfiaost
100g rumsvarmt smör
6dl florsocker
1tsk vaniljpulver eller 2tsk vaniljsocker
Sätt ugen på 150grader
Vispa ägg och socker riktigt poröst.Blanda de torra ingredienserna och rör i äggvispet.Blanda i morötter och olja.
Häll upp i en smord och bröad liten långpanna.Grädda längst ner i ugnen i ca 50 minuter.
Rör ihop glasyren och bred på avsvalnad kaka
Sånna här recept gillar jag!Man bara snor ihop en smet och klickar ut kakor,smidigt!
1 burk jordnötssmör, gärna med krokant
2½ dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
Mörk choklad till garnering
Sätt ugen på 175 grader
Blanda ihop alla ingredienser och klicka ut smeten på bakplåtspapper.
Grädda kakaorna mitt i ugnen i ca 10 min.
Smält blockchoklad.När kakorna svalnat doppas halva i chokladen.
Idag blev det omlett till kvällsmat.Man tager vad man haver på den,så smidigt!
2-3 pers
4 ägg
En skvätt vatten
Salt
Nymalen peppar
Olivolja
En burk tonfisk
En halv rödlök
Några kapris
Några oliver
Två soltorkade tomater i strimmlor
Saften från en halv citron
Vispa ihop ägg och vatten.Salta och peppra.Hetta upp olja i en stekpanna.
Häll äggvispet i stekpannan,stek på medeltemeratur i ca 5 min.Lägg på ett lock på stekpannan och låt stå några minuter.
Dra bort från värmen.
Öppna tonfiskburken och låt den rinna av.Fördela tonfisk,rödlöken skuren i ringar,kapris oliver och strimmlad soltorkadtomat över omeletten.Pressa citrosaft över.Klart
En rulltårta som är godast halvfryst!
3 ägg
1½ dl socker
100 g finmalda hasselnötter
1 msk potatismjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
100 g smör
1½ dl florsocker
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk snabbkaffepulver
1 äggula
Sätt ugnen på 250 grader (varmluft 200grader)
Vispa ägg och socker pösigt.Blanda de malda nötterna med mjöl och bakpulver.Vänd ner i smeten.Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 5 min.Stjälp genast upp kakan på sosckrat bakplåtspapper.Dra bort det papper som kakan gräddats på. Låt kallna
Rör smör och florsocker poröst.TIllsätt kakao vaniljsocker och kaffepulver.Rör ner äggulan.Bred fyllningen på kall kaka och rulla ihop den
Det är int ehelt fel att servera vispad grädde till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|