Direktlänk till inlägg 2 februari 2011
Ett recept som jag testat några gånger.Faktiskt god även kall=bra utflykts mat.
4pers
1 liten squash
1 röd paprika
1 bit purjolök
Några champinjoner
5 cm hackad skalad och hackad ingefära
3 hackade vitlöksklyftor
250 g haricots verts
200 g minimajs
1 bukett färsk broccoli
1 burk persikor
½ dl naturella cashewnötter
sås:
½ dl japansksoja
½ dl persikospad
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk sambal oelek (går att utesluta)
1 dl vatten
1 tsk salt
1½ tsk potatismjöl
Dela squashen i halvmånar,strimmla paprikan,skiva purjolöken,skiva champinjonerna, dela broccolin i lagoma bitar.
Woka alla grönsaker i olja på hyffsat hög värme.Klyfta persikorna och tillsätt dem och cashewnötterna.
Blanda ihop woksåsen och häll över,koka upp och låt puttra i 3 min.
Det är inte alls svårt att göra egen mandelmassa! Fick recept på pistagemandelmassa häromveckan och rackarns vad enkelt det var! Och så gott det blir! 200g pistage nötter, skalade och osaltade 120 g skållad och skalad sötmandel 3dl florsocker ...
En barnsligt god kola! 100g smör 2 dl grädde 3 dl socker 1dl sirap En gnutta salt Skal från en citron ½ tsk äkta vaniljpulver Blanda smör grädde socker sirap och salt i en tjockbottnad kastrull på låg värme. När smöret har smält k...
Så lätt det är att koka en marmelad! 1,5 liter svarta vinbär, sköljda och rensade 1,25 dl vatten 700 g socker Lägg bär och vatten i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan de små koka på medelvärme i ca 20-25 minuter. Ta bort kastrullen ...
En rätt som du kan variera hur mkt som helst! Här tog jag lite av det jag hade hemma, blev gott! 600 g kycklingfilee 1 gullök 5 dl cremefraiche en påse tacokrydda 1 liten burk majs tortilla bröd 300 g riven ost Bryn lök och k...
En bra rätt att laga mkt av! Går bra att frysa in i matlådor! Variera fyllningen efter smak och tycke! 1 kg kycklingfileer ca 300 g spenat 1-2 vitlöksklyftor 2 gul lök 5-7 dl grädde eller cremefraiche 2 msk vetemjöl salt, peppar,gri...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 | 18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 | 24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 | |||||||||
|