Direktlänk till inlägg 17 februari 2011

Stuffed breads

Av matildas-recept - 17 februari 2011 18:59

Som en gigantisk pirog,ungefär!Fyll med det du tycker är gott.Här kommer förslag på två fyllningar.

Deg:

3½ dl fingervarmt vatten

25 g jäst

1½ msk olivolja

1 tsk salt

8-10 dl vetemjöl special fullkorn eller vanligt vetemjöl

1 uppvisat ägg till pensling.


Spenatfyllning:

Olivolja

1 hackad gul lök

2-3 pressade vitlöksklyftor

500g fryst,tinad spenat (eller ca 1 kg färsk)

200 g västerbottenost(eller den ost man gillar) i skivor

2 msk dill

1 dl torrostade pinjenötter

Chevre eller fetaost

Salt, peppar och ev chili


Kycklingfyllning:

2 tillagade kycklingfileer

1 pkt djupfryst basilika

3 soltorkade tomater

2-3 pressade vitlöksklyftor

Nån klick creme fraiche

200 g västerbottenost eller annan ost som man tycker om

Salt,peppar,paprikapulver


Sätt ugen på 175 grader.Lös upp jästen i det fingervarma vattnet.Tillsätt olja, salt och en del av mjölet.TIllsätt resten och knåda till en deg.Låt jäsa väl övertäckt i ca 30 minuter.

Knåda degen lätt och dela den i två bitar.Kavla ut till en platta.Lägg på  ostskivorna och sen fyllningen.Låt kanterna vara rena ca 2 cem runt om.Vik degen försiktigt mot mitten och låt den andra kanten möta upp så de går lite omlott.Vik in kanterna på på kortsidorna.Vänd försiktigt över på ett bakplåtspapper,skarven nedåt.Pensla  med uppvispat ägg och grädda i ca 20-30 minuter i mitten av ugnen.

Spenatfyllningen:

Fräs lök+vitlök i oljan.Tillsätt den tinade spenaten.Salta och peppra.Smaka av med dill. Blanda i pinje.Smula över chevre.

Kycklingfyllning:

Dela kycklingen i småbitar och lägg i en skål.Tillsätt den pressade vitlöken, basilikan och de finhackade tomaterna.Salta och peppra.TIllsätt cremefraiche.Smaka av med paprikapulver.


Låt brödet svalna något och skär skivor tvärs över.

 


 
 
Lydia

Lydia

1 mars 2011 16:16

Oooh, det där både låter och ser gott ut! Det måste jag testa någon gång!

http://www.plastjesus.se

 
Ingen bild

Matilda

1 mars 2011 20:08

Kanske kanske jag har kvar nån i frysen,känns väldigt mkt som nåt som skulle falla dig i smaken,jag menar,lite stuffed bread kan ju inte bli fel lixom :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av matildas-recept - 21 december 2014 22:22

Det är inte alls svårt att göra egen mandelmassa! Fick recept på pistagemandelmassa häromveckan och rackarns vad enkelt det var! Och så gott det blir! 200g pistage nötter, skalade och osaltade 120 g skållad och skalad sötmandel 3dl florsocker ...

Av matildas-recept - 21 december 2014 22:15

En barnsligt god kola! 100g smör 2 dl grädde 3 dl socker 1dl sirap En gnutta salt Skal från en citron ½ tsk äkta vaniljpulver   Blanda smör grädde socker sirap och salt i en tjockbottnad kastrull på låg värme. När smöret har smält k...

Av matildas-recept - 10 augusti 2013 08:22

Så lätt det är att koka en marmelad!  1,5 liter svarta vinbär, sköljda och rensade 1,25 dl vatten 700 g socker   Lägg bär och vatten i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan de små koka på medelvärme i ca 20-25 minuter. Ta bort kastrullen ...

Av matildas-recept - 9 januari 2013 17:18

En rätt som du kan variera hur mkt som helst! Här tog jag lite av det jag hade hemma, blev gott!   600 g kycklingfilee 1 gullök 5 dl cremefraiche en påse tacokrydda 1 liten burk majs  tortilla bröd 300 g riven ost   Bryn lök och k...

Av matildas-recept - 9 januari 2013 16:55

En bra rätt att laga mkt av! Går bra att frysa in i matlådor! Variera fyllningen efter smak och tycke!   1 kg kycklingfileer ca 300 g spenat 1-2 vitlöksklyftor 2 gul lök 5-7 dl grädde eller cremefraiche 2 msk vetemjöl salt, peppar,gri...

Presentation

Gästbok

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards