Alla inlägg under februari 2011

Av matildas-recept - 12 februari 2011 08:57

I det här receptet har jag smält mörk choklad och grovhackad vit choklad.Vill man tillsätter man valnötter eller annat gott!Tänk på att passa gräddningstiden beroende på hur små/stora muffins man gör!

6-14 st

100 g mörk choklad

100 g smör

2 ägg

1 dl socker

3 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

½ tsk salt

100 g hackad vit choklad

ev valnötter eller annat gott!

Kakao till formarna


Smält choklad och smör på svag värme.Låt svalna något.Vispa ägg och socker poröst.Rör ner chokladsmeten i äggsmeten.Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke och vänd sedan ner det i äggsmeten.Vänd ner den grovhackade vita chokladen.Smörj muffinformarna och pudra med lite kakao.Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 10-20 minuter.Sikta över lite florsocker blandat med kakao när de svalnat.

 

Av matildas-recept - 11 februari 2011 20:38

Scones är ju så gott!Och så lätt att göra!Godast nybakade men de går även att frysa.

10-12 st

3 dl gramhamsmjöl

6 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

½ tsk salt

250 g kesella eller keso

4 dl filmjölk


Blanda de torra ingredienserna i en bunke.Tillsätt kesella eller keso och filmjölk.Arbeta ihop till en lagom fast deg. Forma degen till en rulle och skär i snibbgar eller gör bollar.Lägg dem på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 200 grader,15-20 minuter.Låt dem svalna under bakduk på galler.

 

Av matildas-recept - 11 februari 2011 20:07

En snabbakad kaka!Lika god till kaffet som att smula den över vaniljglass.


100 g smör

4½ dl havregryn

1 msk vetemjöl

1½ tsk bakpulver

1 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 msk sirap

Garnering:

100 g nougat

100 g mörkchoklad


Smält smöret.Blanda övriga ingredienserna i en skål och häll på det smälta smöret.Blanda och tryck ut i en smord liten långpanna.Grädda kakan i nedredelen av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

Smält undertiden chokladen och nougaten.Bred nougaten på varm kaka.Låt svalna något och skär sen rutor.Ställ kallt.

 

Av matildas-recept - 11 februari 2011 19:37

Man fyller pajskalet med en kycklingstuvning,just den här varianten har bla chilisås och ananas i sig,gott!

Pajdeg:

100 g smör

2½ dl vetemjöl

1-2 msk vatten

Fyllning:

1 kall grillad kyckling

1 gul paprika

1 röd paprika

1 fin hackad gul lök

2 msk vetemjöl

2½ dl grädde

1 dl chilisås

1 burk ananas i skivor (220g)

1-2 tsk italiensk salladskrydda

salt,svartpeppar

För lite mera sting:

1-2 klyftor vitlök

½ röd chilifrukt,finhackad

Pensling:

1 uppvispat ägg


Börja med att hacka samman ingredienserna till pajdegen.Lägg kallt i 30 min och gör under tiden fyllningen. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar.Hacka paprikan.Fräs paparika och lök i lite smör.Strö över mjöl och späd med grädde.Tillsätt chilisås och låt stuvningen koka några minuter.Skär ananasen i bitar och tillsätt den + kycklingen i stuvningen.Smaka av med kryddorna. Den blir säkert jättegod med lite soltorkade tomater och färsk basilika i också, det är bara att prova sig fram!

Lägg stuvninge i en ugnsfast form.Kavla ut ett lock av pajdegen och lägg den över kycklingen.Pensla locket med det uppvispade ägget.Grädda pajen  mitt i ugnen i 225 grader i ca 25-30 min.

Av matildas-recept - 10 februari 2011 19:39

Det här receptet har jag fått av en kollega för några år sen.Så mycket godare med hemmagjord senap!Och lätt att göra!

Vill man använda hela burken med senaps pulver tar man receptet 4 ggr.


4 msk colemans senapspulver

4 msk socker

½ tsk salt

4-6 msk kokt vatten

1 msk matättika


Blanda alla ingredienser och rör till en jämn smet.Koka i vattenbad till lagom konsistens.

Av matildas-recept - 10 februari 2011 18:56

Det här måste vara en av de godaste korvmackorna som finns!Jag åt den som barn och tycker fortfarande den är super god!Och mina barn verkar gilla den lika mycket som jag gjorde som barn!

1 pers

2 formfranskeskivor

Falukorv

Ägg

Ketchup

Senap

Bostongurka

Smör att steka i

Serveras med ett stort glas kall mjölk!

Smält smör och stek brödet på medelsvag värme.Stek ägg och falukorv.Bred ketchup på brödet, lägg på ägg och falukorv,ringla över senap och klicka på bostongurka.På med den andra brödskivan,klart!

Av matildas-recept - 9 februari 2011 09:54

Söta och syrliga och mumsiga!


Deg:

2½ dl vetemjöl

½ dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

150 g rumsvarmt smör


Citronkräm:

3 ägg

2 dl strösocker

½ dl vetemjöl

1 dl pressad citronsaft 

Rivet skal från en stor citron

Florsocker att sikta över

Sätt på ugnen på 200 grader.

Hacka ihop mjöl, socker, vaniljsocker och smör.Smör en liten långpanna och tryck ut degen med mjölade fingrar.Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Vispa under tiden ägg och socker pösigt.Tillsätt lite vetemjöl,citronsaft+rivet skal.Häll citronkrämen över den förgräddade kakan och grädda i ytterligare 8-10 minuter. Pudra mycket florsocker över den nygräddade kakan och låt den sen kallna innan servering.

Av matildas-recept - 8 februari 2011 20:33

Praliner kan man äta året om!Inte bara till jul.En fördel är om man har pralinformar, men jag kan tänka mig att man även kan använda ischokladformar som penslas.


19 st (om man använder tupperwares pralinform)


150-200 g mörk choklad

100 g vit choklad

2 msk baileys

4 msk grädde

2 tsk frystorkat kaffe


Smält den mörka chokladen och pensla pralinformarna ett varv.Ställ kallt i 5 minuter.Pensla ytterligare ett varv.Ställ kallt. Blanda baileys, grädde och kaffe i en microtålig behållare.Hacka den vita chokladen och lägg ner den i gräddsmeten.Sätt in i micron i en minut på 750 w.Ta ut och rör om.Kör ytterligare en minut.Ställ kallt i 5-10 minuter.Fördela smeten i de chokladpenslade formarna och ställ kallt i 10 minuter.Pensla med mörkchoklad så att det blir ett lock.Låt stå kallt en stund innan pralinerna trycks ur sina formar.





Presentation

Gästbok

Sök i bloggen

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards